Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na ogrodzie u moich Rodziców powoli zaczynają dojrzewać porzeczki i agrest, niestety moje chłopaki nie bardzo przepadają za tymi świeżymi owocami. Ale na szczęście bardzo lubią wyjadać owoce z kompotu, więc nie pozostało mi nic innego jak zamknąć je w słoikach. Zapraszam, zwłaszcza tych co lubią nieco bardziej kwaskowe smaki. :)
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 367
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 51
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 392
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 822
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 367
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 51
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 392
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 822
Składniki
Agrest dokładnie umyć i odciąć szypułki. Porzeczki również umyć i zerwać z ogonków. Litrowe umyte słoiki wypełnić do 2/3 wysokości słoika owocami, (ja układałam warstwowo: cienka warstwa porzeczek, grubsza agrestu), następnie wsypać cukier i ponownie trochę porzeczek, a na wierzch agrest. Wypełnione owocami słoiki zalewać wodą (3/4 wysokości słoika). Słoiki mocno zakręcić, włożyć do dużego garnka (na dno położyć szmatkę) i zalać chłodną wodą. Słoiki gotować ok. 30 min.
Smacznego !
;)