Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na ogrodzie u moich Rodziców powoli zaczynają dojrzewać porzeczki i agrest, niestety moje chłopaki nie bardzo przepadają za tymi świeżymi owocami. Ale na szczęście bardzo lubią wyjadać owoce z kompotu, więc nie pozostało mi nic innego jak zamknąć je w słoikach. Zapraszam, zwłaszcza tych co lubią nieco bardziej kwaskowe smaki. :)
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19998
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 526
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 604
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7034
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1244650
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19998
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 526
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 604
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7034
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1244650
Składniki
Agrest dokładnie umyć i odciąć szypułki. Porzeczki również umyć i zerwać z ogonków. Litrowe umyte słoiki wypełnić do 2/3 wysokości słoika owocami, (ja układałam warstwowo: cienka warstwa porzeczek, grubsza agrestu), następnie wsypać cukier i ponownie trochę porzeczek, a na wierzch agrest. Wypełnione owocami słoiki zalewać wodą (3/4 wysokości słoika). Słoiki mocno zakręcić, włożyć do dużego garnka (na dno położyć szmatkę) i zalać chłodną wodą. Słoiki gotować ok. 30 min.
Smacznego !
;)