Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na ogrodzie u moich Rodziców powoli zaczynają dojrzewać porzeczki i agrest, niestety moje chłopaki nie bardzo przepadają za tymi świeżymi owocami. Ale na szczęście bardzo lubią wyjadać owoce z kompotu, więc nie pozostało mi nic innego jak zamknąć je w słoikach. Zapraszam, zwłaszcza tych co lubią nieco bardziej kwaskowe smaki. :)
Przepis na chrupiącą pieczeń wieprzową wraz z dodatkiem drogocennej w witamin...
Odsłon: 525
Chili con carne to danie, które pierwszy raz zostało odnotowane w 1857 roku!...
Odsłon: 225
Mięso z udzików w przyprawach podane z jędrnym brokułem.
Odsłon: 66
Propozycja na obiad z polędwicy wieprzowej z paseczkiem tłuszczyku. Tę ostatn...
Odsłon: 85
Przepis na chrupiącą pieczeń wieprzową wraz z dodatkiem drogocennej w witamin...
Odsłon: 525
Chili con carne to danie, które pierwszy raz zostało odnotowane w 1857 roku!...
Odsłon: 225
Mięso z udzików w przyprawach podane z jędrnym brokułem.
Odsłon: 66
Propozycja na obiad z polędwicy wieprzowej z paseczkiem tłuszczyku. Tę ostatn...
Odsłon: 85
Składniki
Agrest dokładnie umyć i odciąć szypułki. Porzeczki również umyć i zerwać z ogonków. Litrowe umyte słoiki wypełnić do 2/3 wysokości słoika owocami, (ja układałam warstwowo: cienka warstwa porzeczek, grubsza agrestu), następnie wsypać cukier i ponownie trochę porzeczek, a na wierzch agrest. Wypełnione owocami słoiki zalewać wodą (3/4 wysokości słoika). Słoiki mocno zakręcić, włożyć do dużego garnka (na dno położyć szmatkę) i zalać chłodną wodą. Słoiki gotować ok. 30 min.
Smacznego !
;)