Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis z książki z przepisami z dawnych lat. Czereśnie w kompocie jak kandyzowane.
Krewetki lubię pod każdą postacią i z każdą przyprawą. Można je robić na wiel...
Odsłon: 626
Propozycja na sycące danie dla gromadki gości. Można wykorzystać warzywa pozo...
Odsłon: 89
Moje świąteczne pierniczki robię na różne sposoby i z kilku przepisów. Oto os...
Odsłon: 22
Po świętach gdzie królują postne potrawy, takie danie to coś przepysznego. Ch...
Odsłon: 60
Smakowitości na imprezy domowe i nie tylko bez zawartości chemii.
Odsłon: 67
Krewetki lubię pod każdą postacią i z każdą przyprawą. Można je robić na wiel...
Odsłon: 626
Propozycja na sycące danie dla gromadki gości. Można wykorzystać warzywa pozo...
Odsłon: 89
Moje świąteczne pierniczki robię na różne sposoby i z kilku przepisów. Oto os...
Odsłon: 22
Po świętach gdzie królują postne potrawy, takie danie to coś przepysznego. Ch...
Odsłon: 60
Smakowitości na imprezy domowe i nie tylko bez zawartości chemii.
Odsłon: 67
Składniki
Zagotowałem cukier z wodą, dodałem sok cytrynowy, wsypałem przebrane, umyte i osuszone czereśnie. Zagotowałem, przeniosłem w zimne miejsce. Następnego dnia czereśnie wylałem na sito, zagotowałem sok i do gotującego włożyłem czereśnie, ponownie przeniosłem w zimne miejsce. Gdy wystygły, ponakładałem je w słoje, pozalewałem sokiem, uszczelniłem, gotowałem w słojach 30 minut. Po wystygnięciu wyjąłem. Przechowujemy w suchym miejscu.