Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kwaskowy, pyszny, orzeźwiający kompot. Nie tylko na zimę. Do mojego kompotu daję minimum cukru. Można go potem dosłodzić, a nie ma co przesadzać z cukrem.
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5811
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 13241
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 305
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5811
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 13241
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 305
Składniki
Agrest umyłem i oczyściłem z ogonków oraz szypułek. Porzeczki opłukałem i obrałem z szypułek.
Każdy słoik napełniłem agrestem do ¾ wysokości, a wierzch dodałem 2-3 garstki porzeczek. Do brzegu słoika zostało około 3-4 cm.
Owoce w słoiku posypałem cukrem i zalałem ciepłą wodą.
W dużym garnku na dno wyłożyłem ściereczkę, ustawiłem w nim zakręcone słoiki i pasteryzowałem około 15 minut.
Słoiki studzę ułożone na ręczniku do góry dnem.