Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mirabelki zaprawiam w małych słoikach /0,5l/ bo oprócz mnie nikt nie lubi ich kwaskowego smaku. Dla amatorów tych owoców polecam wersję wytrawną z dodatkiem wina, cynamonu i cytryny.
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 9962
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8966
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6360
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 9962
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8966
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6360
Składniki
Mirabelki myjemy i osuszamy /nie drylujemy!/. Wodę zagotowujemy z cukrem i mieszamy aż cukier całkowicie się rozpuści. Do wody wlewamy białe wino, sok wyciśnięty z połowy cytryny, dodajemy cynamon i zagotowujemy. Zdejmujemy z ognia, wyjmujemy kawałek cynamonu. Mirabelki układamy w słoikach i zalewamy gorącą zalewą. Zakręcamy. Pasteryzujemy ok. 15 min.