Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mirabelki zaprawiam w małych słoikach /0,5l/ bo oprócz mnie nikt nie lubi ich kwaskowego smaku. Dla amatorów tych owoców polecam wersję wytrawną z dodatkiem wina, cynamonu i cytryny.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 431
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1798
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 363
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 431
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1798
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 363
Składniki
Mirabelki myjemy i osuszamy /nie drylujemy!/. Wodę zagotowujemy z cukrem i mieszamy aż cukier całkowicie się rozpuści. Do wody wlewamy białe wino, sok wyciśnięty z połowy cytryny, dodajemy cynamon i zagotowujemy. Zdejmujemy z ognia, wyjmujemy kawałek cynamonu. Mirabelki układamy w słoikach i zalewamy gorącą zalewą. Zakręcamy. Pasteryzujemy ok. 15 min.