Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najbardziej znana odmiana mirabelek jest w kolorze żółtym,ja mam mirabelki czerwone,z których wychodzi równie pyszny kompocik:)
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2830
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 3320
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2830
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 3320
Składniki
Mirabelki umyć.Słoiki umyć,położyć na ściereczce,aby odciekły z wody,pokrywki wyparzyć i wytrzeć do sucha.
Do słoików włożyć owoce do 3/4 wysokości słoika,wsypać cukier i zalać ciepłą wodą (do 2-3 cm nad szyjką słoika).Pasteryzować słoiki 15-25 minut,uważać aby owoce się nie rozgotowały.
Kompot można przed podaniem dosłodzić wedle uznania i dolać wody.