Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najbardziej znana odmiana mirabelek jest w kolorze żółtym,ja mam mirabelki czerwone,z których wychodzi równie pyszny kompocik:)
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 16206
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4952
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 16206
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4952
Składniki
Mirabelki umyć.Słoiki umyć,położyć na ściereczce,aby odciekły z wody,pokrywki wyparzyć i wytrzeć do sucha.
Do słoików włożyć owoce do 3/4 wysokości słoika,wsypać cukier i zalać ciepłą wodą (do 2-3 cm nad szyjką słoika).Pasteryzować słoiki 15-25 minut,uważać aby owoce się nie rozgotowały.
Kompot można przed podaniem dosłodzić wedle uznania i dolać wody.