Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma jak domowe przetwory. Tym razem przedstawiam przepis na kompot z truskawek.
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 2203
Pączki bez dodatku cukru i bez mąki pszennej. Idealne dla osób na diecie i cu...
Odsłon: 2128
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 463
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 902
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 1036
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 2203
Pączki bez dodatku cukru i bez mąki pszennej. Idealne dla osób na diecie i cu...
Odsłon: 2128
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 463
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 902
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 1036
Składniki
Przygotować litrowe słoiki, wyparzyć. Truskawki umyć, odszypułkować. Do każdego słoika wsypać pół kilograma truskawek oraz po 5 łyżek cukru. Owoce zalać zimną wodą, która powinna sięgać 3 cm poniżej brzegu każdego słoika. Słoiki (ich brzegi) dokładnie wytrzeć suchą ściereczką, zakręcić. Wstawić do dużego garnka wyłożonego papierem (u mnie papier szary do pakowania), z taką ilością zimnej wody, aby sięgała do 3/4 wysokości słoików. Naczynie ze słoikami ogrzewać do zagotowania, pozostawić w stanie wrzenia około 40 minut. Wówczas słoiki wyjąć, np. na stolnicę, ostudzić. Kompoty przechowywać w suchym, chłodnym pomieszczeniu.