Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodko-kwaśna konfitura cytrynowa jest świetnym dodatkiem do zimowych herbat lub naparów. Sprawdzi się także jako dekoracja pączków lub deserów.
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2119
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 373
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 795
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17262
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2119
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 373
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 795
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17262
Składniki
Cytryny dokładnie szorujemy. Zalewamy wodą, gotujemy około 30 minut. Odlewamy wodę, a cytryny pozostawiamy do ostudzenia. Teraz najbardziej pracochłonna część. Cytryny kroimy, wyciągamy miąższ, pozbywamy się białych, twardych błon. Skórkę kroimy w bardzo drobną kostkę. 1 litr wody zagotowujemy z 1,5kg cukru. Dodajemy cytryny i gotujemy na wolnym ogniu około godziny. Często mieszamy. Gorącą konfiturę wlewamy do wyparzonych słoików, zakręcamy i odstawiamy do ostudzenia. W słoikach konfitura jeszcze trochę zgęstnieje.