Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak każdego lata przed urlopem szykujemy mnóstwo przetworów. Nie mogliśmy przepuścić malinom...do tego płatki jaśminu...spróbujcie sami.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326499
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12095
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16899
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5530
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326499
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12095
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16899
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5530
Składniki
Maliny czyścimy i przekładamy do garnka. Do malin dodajemy cukier, sok z cytryny, zagotowujemy, od czasu do czasu mieszając. Gotujemy do czasu, aż zostanie niewiele soku. Pod koniec dodajemy płatki jaśminu i gotujemy jeszcze 5 min. Całość porcjujemy do słoiczków i pasteryzujemy 25 min w temperaturze 120°C. Pozostawiamy w piekarniku do całkowitego ostygnięcia.