Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak każdego lata przed urlopem szykujemy mnóstwo przetworów. Nie mogliśmy przepuścić malinom...do tego płatki jaśminu...spróbujcie sami.
Przepis na zdrowe pieczone pulpeciki, które zrobiłam z myślą o sobie i niemow...
Odsłon: 66
Idealne danie sezonowe, czyli sałatka ze szparagów i truskawek, jest soczysta...
Odsłon: 44
Ten wspaniały chlebek pojawił się w moim menu juz pięć lat temu. Na moim kana...
Odsłon: 9309
Przepis na zdrowe pieczone pulpeciki, które zrobiłam z myślą o sobie i niemow...
Odsłon: 66
Idealne danie sezonowe, czyli sałatka ze szparagów i truskawek, jest soczysta...
Odsłon: 44
Ten wspaniały chlebek pojawił się w moim menu juz pięć lat temu. Na moim kana...
Odsłon: 9309
Składniki
Maliny czyścimy i przekładamy do garnka. Do malin dodajemy cukier, sok z cytryny, zagotowujemy, od czasu do czasu mieszając. Gotujemy do czasu, aż zostanie niewiele soku. Pod koniec dodajemy płatki jaśminu i gotujemy jeszcze 5 min. Całość porcjujemy do słoiczków i pasteryzujemy 25 min w temperaturze 120°C. Pozostawiamy w piekarniku do całkowitego ostygnięcia.