Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak każdego lata przed urlopem szykujemy mnóstwo przetworów. Nie mogliśmy przepuścić malinom...do tego płatki jaśminu...spróbujcie sami.
Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 193
Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą...
Odsłon: 8634
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 423
Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 193
Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą...
Odsłon: 8634
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 423
Składniki
Maliny czyścimy i przekładamy do garnka. Do malin dodajemy cukier, sok z cytryny, zagotowujemy, od czasu do czasu mieszając. Gotujemy do czasu, aż zostanie niewiele soku. Pod koniec dodajemy płatki jaśminu i gotujemy jeszcze 5 min. Całość porcjujemy do słoiczków i pasteryzujemy 25 min w temperaturze 120°C. Pozostawiamy w piekarniku do całkowitego ostygnięcia.