Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna konfitura do gofrów.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8684
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 610
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8684
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 610
Składniki
Wykonanie: Marchewkę obrać, pokroić w cienkie paski, włożyć do garnka z małą ilością wody i ugotować do miękkości. Następnie marchewkę wyjąć, a do wywaru wsypać cukier i po jego rozpuszczeniu dodać marchewkę. Smażyć do zgęstnienia konfitury po czym dodać sok z cytryn. Po chwili przełożyć do wyparzonych słoików, szczelnie zakręcić i obrócić do góry dnem. Jeżeli jest taka potrzeba to konfiturę możemy zagęścić żelfixem.