Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Piękny kolor i wspaniały smak konfitury z jabłek papierówek, czerwonej i czarnej porzeczki.
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 69
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 191
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 237
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 415
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 69
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 191
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 237
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 415
Składniki
Jabłka wraz ze skórką pokroić na cząstki i dusić w garnczku najlepiej o grubym dnie. Dusić na wolnym ogniu często mieszając ok.2 godziny, aż jabłka całkowicie się rozgotują. Następnie przestudzić i przetrzeć przez metalowe sitko.
Do musu jabłkowego dodać obrane czerwone i czarne porzeczki. Postawić na ogniu i gotować na bardzo małym ogniu wsypując cukier wg upodobania. Ja dałam 30 dkg., ponieważ my wolimy mniej słodkie konfitury.Gotować ok 1/2 godziny często mieszając.
Gorącą konfiturę wlewać do wyparzonych słoiczków, zakręcić i postawić do góry dnem. SMACZNEGO!
Konfitura po wystygnięciu jest dość gęsta, a to za przyczyną czarnej porzeczki, która dzięki pektynie działa jak cukier żelujący. Można dodać podczas gotowania cynamon i cukier waniliowy.