Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 669
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1001
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2009
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 669
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1001
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2009
Składniki
Brzoskwinie zalać gorącą wodą i ściagnąć skórkę, usunąć pestki, pokroić na mniejsze kawałki. Umieścić w rondlu z szerokim dnem. Dusić chwilę, następnie zmiksować. Dosypać cukier, miód, dodać cynamon i goździki. Grzać ok. godzinę, mieszając od czasu do czasu. Wsypać zagęstnik ok. 15 minut przed zakończeniem podgrzewania. Pod koniec wlać sok z cytryny. Gorące powidło przekładać do czystych słoiczków. Słoiki odwracać dnem do góry. Smacznego.