Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10506
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6061
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5331
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12921
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4664
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10506
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6061
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5331
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12921
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4664
Składniki
Brzoskwinie zalać gorącą wodą i ściagnąć skórkę, usunąć pestki, pokroić na mniejsze kawałki. Umieścić w rondlu z szerokim dnem. Dusić chwilę, następnie zmiksować. Dosypać cukier, miód, dodać cynamon i goździki. Grzać ok. godzinę, mieszając od czasu do czasu. Wsypać zagęstnik ok. 15 minut przed zakończeniem podgrzewania. Pod koniec wlać sok z cytryny. Gorące powidło przekładać do czystych słoiczków. Słoiki odwracać dnem do góry. Smacznego.