Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i zdrowa konfitura z czarnej porzeczki jest lekko kwaskowa ale smakuje wybornie.Idealna jako dodatek do kanapek jak również do różnego rodzaju ciast i deserów.
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34969
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 18172
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34969
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 18172
Składniki
Czarną porzeczką oberwij z krzaczka (jeśli masz w ogrodzie tak jak ja ). Obierz z szypułek,opłukaj i osusz na sicie .Owoce rozdrobnij za pomocą blendera. Słoiki umyj, osusz. Owoce przełóż do garnka zagotuj dodaj konfiturki gotuj 2-3 minuty następnie dodaj cukier i gotuj około 3 minut.
Gorąca konfiturę wkładaj do słoików szczelnie zamykaj słoiki i odwracaj do góry dnem.Przykryj ściereczką.
Po wystudzeniu słoiki odwróć,odstaw w chłodne miejsce. A zimą ciesz się smakiem pysznej czarnej porzeczki czując smak i zapach lata.Polecam.