Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Swój niepowtarzalny smak, zawdzięcza goździkom i laskom cynamonu, w których jest gotowana.
Chleb bezglutenowy może być rozczarowaniem dla każdego, kto z jakiejś przecho...
Odsłon: 431
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3665
Chleb bezglutenowy może być rozczarowaniem dla każdego, kto z jakiejś przecho...
Odsłon: 431
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3665
Składniki
Pokrojoną dynię wrzucamy go garnka, wlewamy wodę, goździki i cynamon. Gotujemy na małym ogniu, mieszając. Grzejemy, aż masa zrobi się przejrzysta. Wtedy dopiero sypiemy cukier. Z cukrem podgrzewamy, do momentu jego rozpuszczenia. Następnie wlewamy sok z cytryny, cały czas gotując. Na końcu dodajemy żelfix i gotujemy jeszcze dwie minuty. Wkładamy do suchych słoiczków. Odwracamy dnem do góry. Smacznego.