Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Swój niepowtarzalny smak, zawdzięcza goździkom i laskom cynamonu, w których jest gotowana.
Polecam, pychota.
Odsłon: 718
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4977
Polecam, pychota.
Odsłon: 718
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4977
Składniki
Pokrojoną dynię wrzucamy go garnka, wlewamy wodę, goździki i cynamon. Gotujemy na małym ogniu, mieszając. Grzejemy, aż masa zrobi się przejrzysta. Wtedy dopiero sypiemy cukier. Z cukrem podgrzewamy, do momentu jego rozpuszczenia. Następnie wlewamy sok z cytryny, cały czas gotując. Na końcu dodajemy żelfix i gotujemy jeszcze dwie minuty. Wkładamy do suchych słoiczków. Odwracamy dnem do góry. Smacznego.