Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nadziewając kiełbasę w jelita zawsze w nadziewarce zostaje trochę farszu, i właśnie tym farszem napełniłam słoiczek 350 ml, za pasteryzowałam i wyszła pyszna konserwa. Z podanego przepisu na farsz do białej kiełbasy drobiowej możemy zrobić idealne konserwy w słoiku.
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 805
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 174
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 110
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1042
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 805
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 174
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 110
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1042
Składniki
Mięso bez skórek i kości kroimy w kostkę 2x2 cm. Skórki i czosnek mielimy przez sitko 4 mm.
Do pokrojonego mięsa w kostkę dodajemy zmielone z czosnkiem skórki, gorczycę, pieprz, majeranek, paprykę, sos sojowy, wegete i sól.
Wszystko dokładnie mieszamy, w razie potrzeby dodajemy wodę jak najzimniejszą i ponownie wyrabiamy do momentu dobrej kleistości farszu. W między czasie parzymy w gorącej wodzie słoiczki, wycieramy do sucha. Farszem napełniamy słoiczki, gotowaną, zimną wodą zalewamy farsz tak żeby był przykryty wodą. Słoiczki pasteryzujemy 60 minut w 80 stopniach Celsjusza. Ostudzone wstawiamy do lodówki.
Gotowa konserwa.
Smacznego!!!