Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nadziewając kiełbasę w jelita zawsze w nadziewarce zostaje trochę farszu, i właśnie tym farszem napełniłam słoiczek 350 ml, za pasteryzowałam i wyszła pyszna konserwa. Z podanego przepisu na farsz do białej kiełbasy drobiowej możemy zrobić idealne konserwy w słoiku.
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35975
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1300
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1790
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35975
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1300
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1790
        
        
                Składniki
Mięso bez skórek i kości kroimy w kostkę 2x2 cm. Skórki i czosnek mielimy przez sitko 4 mm.
Do pokrojonego mięsa w kostkę dodajemy zmielone z czosnkiem skórki, gorczycę, pieprz, majeranek, paprykę, sos sojowy, wegete i sól.
Wszystko dokładnie mieszamy, w razie potrzeby dodajemy wodę jak najzimniejszą i ponownie wyrabiamy do momentu dobrej kleistości farszu. W między czasie parzymy w gorącej wodzie słoiczki, wycieramy do sucha. Farszem napełniamy słoiczki, gotowaną, zimną wodą zalewamy farsz tak żeby był przykryty wodą. Słoiczki pasteryzujemy 60 minut w 80 stopniach Celsjusza. Ostudzone wstawiamy do lodówki.
Gotowa konserwa.
Smacznego!!!