Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nadziewając kiełbasę w jelita zawsze w nadziewarce zostaje trochę farszu, i właśnie tym farszem napełniłam słoiczek 350 ml, za pasteryzowałam i wyszła pyszna konserwa. Z podanego przepisu na farsz do białej kiełbasy drobiowej możemy zrobić idealne konserwy w słoiku.
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 154
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37475
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 154
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37475
Składniki
Mięso bez skórek i kości kroimy w kostkę 2x2 cm. Skórki i czosnek mielimy przez sitko 4 mm.
Do pokrojonego mięsa w kostkę dodajemy zmielone z czosnkiem skórki, gorczycę, pieprz, majeranek, paprykę, sos sojowy, wegete i sól.
Wszystko dokładnie mieszamy, w razie potrzeby dodajemy wodę jak najzimniejszą i ponownie wyrabiamy do momentu dobrej kleistości farszu. W między czasie parzymy w gorącej wodzie słoiczki, wycieramy do sucha. Farszem napełniamy słoiczki, gotowaną, zimną wodą zalewamy farsz tak żeby był przykryty wodą. Słoiczki pasteryzujemy 60 minut w 80 stopniach Celsjusza. Ostudzone wstawiamy do lodówki.
Gotowa konserwa.
Smacznego!!!