Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
O tej porze roku kupujemy ogromne pęczki pachnącego, świeżego koperku. Co zrobić, aby go nie zmarnować? Mamy różne metody przechowywania zieleniny, na przykład w postaci zamrożonej lub na sucho w lodówce. Proponujemy koperek solony, który nadaje się doskonale do zup, sałatek czy sosów, taką sól koperkową do różnych potraw.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336615
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3621
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422713
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2446
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336615
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3621
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422713
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2446
Składniki
Koperek myjemy i osuszamy. Tak przygotowany siekamy drobno. Do wyparzonego i osuszonego słoiczka wsypujemy na dno łyżeczkę soli i układamy pierwszą warstwę posiekanego koperku. Lekko ją obijamy. Soli nie dajemy dużo, tylko tyle by pokryła cienką warstwą koper. Ostatnią warstwą ma być sól. Zakręcamy słoiczek i wstawiamy do lodówki. Tak przygotowany koperek można przechowywać w lodówce 2-3 miesiące. Koperek solony do dłuższego przechowywania gotowy!