Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Korniszony to nic innego jak ogórki marynowane w zalewie octowej. W moim domu nie może ich zabraknąć, dlatego robię ich całkiem sporo. Dodajemy je później do kanapek, sałatek, traktujemy je również jako zakąski.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 543
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11102
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13482
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2736
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 543
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11102
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13482
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2736
Składniki
Wodę i ocet wlewam do garnka. Dodaję 7 łyżeczek cukru i 4 łyżeczki soli. Całość zagotowuję. Ogórki myję i osuszam, a następnie układam pionowo w słoikach. Marchewkę obieram, myję i tnę w plasterki.
Do każdego słoika wrzucam kilka plasterków marchewki, po obranym ząbku czosnku, kawałku chrzanu, łodydze kopru, 4 ziarna ziela angielskiego i pieprzu oraz 1/2 łyżeczki gorczycy. Ogórki zalać ciepłą zalewą. Szczelnie zakręcić i pasteryzować w kąpieli wodnej przez około 5 minut.