Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Korniszony to nic innego jak ogórki marynowane w zalewie octowej. W moim domu nie może ich zabraknąć, dlatego robię ich całkiem sporo. Dodajemy je później do kanapek, sałatek, traktujemy je również jako zakąski.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10482
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3111
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2214
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 863
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10482
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3111
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2214
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 863
Składniki
Wodę i ocet wlewam do garnka. Dodaję 7 łyżeczek cukru i 4 łyżeczki soli. Całość zagotowuję. Ogórki myję i osuszam, a następnie układam pionowo w słoikach. Marchewkę obieram, myję i tnę w plasterki.
Do każdego słoika wrzucam kilka plasterków marchewki, po obranym ząbku czosnku, kawałku chrzanu, łodydze kopru, 4 ziarna ziela angielskiego i pieprzu oraz 1/2 łyżeczki gorczycy. Ogórki zalać ciepłą zalewą. Szczelnie zakręcić i pasteryzować w kąpieli wodnej przez około 5 minut.