Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurki zrobione w własnym sosie są idealne do zrobienia z nich farszu, sosu lub zupy.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 103735
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2010
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5884
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5877
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 103735
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2010
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5884
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5877
Składniki
Grzyby dokładnie myjemy, moczymy w kilku wodach żeby pozbyć się piasku.
Wymyte grzyby wkładamy do małego garnczka.
Zalewamy wodą tak żeby lustro wody przykryło grzyby. Dodajemy liść laurowy i ziele angielskie, solimy do smaku i gotujemy. Gdy woda zacznie się gotować zmniejszamy ogień i gotujemy 15-20 minut.
Po tym czasie wyjmujemy grzybki łyżką cedzakową i wkładamy do wcześniej wyparzonych słoiczków. Dodajemy ziele angielskie i liść laurowy z wcześniejszego gotowania, oraz zalewamy wodą w której grzybki się gotowały.
Zakręcamy słoiczki i pasteryzujemy 15 minut od momentu zagotowania się wody.
Słoiczki studzimy i ostudzone wstawiamy do lodówki.
Zawartość słoiczków wykorzystujemy w całości, razem w wywarem kurkowym.