Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurki zrobione w własnym sosie są idealne do zrobienia z nich farszu, sosu lub zupy.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5779
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1231
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12432
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5230
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5779
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1231
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12432
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5230
Składniki
Grzyby dokładnie myjemy, moczymy w kilku wodach żeby pozbyć się piasku.
Wymyte grzyby wkładamy do małego garnczka.
Zalewamy wodą tak żeby lustro wody przykryło grzyby. Dodajemy liść laurowy i ziele angielskie, solimy do smaku i gotujemy. Gdy woda zacznie się gotować zmniejszamy ogień i gotujemy 15-20 minut.
Po tym czasie wyjmujemy grzybki łyżką cedzakową i wkładamy do wcześniej wyparzonych słoiczków. Dodajemy ziele angielskie i liść laurowy z wcześniejszego gotowania, oraz zalewamy wodą w której grzybki się gotowały.
Zakręcamy słoiczki i pasteryzujemy 15 minut od momentu zagotowania się wody.
Słoiczki studzimy i ostudzone wstawiamy do lodówki.
Zawartość słoiczków wykorzystujemy w całości, razem w wywarem kurkowym.