Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurki zrobione w własnym sosie są idealne do zrobienia z nich farszu, sosu lub zupy.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1479
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6009
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8892
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18861
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1479
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6009
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8892
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18861
Składniki
Grzyby dokładnie myjemy, moczymy w kilku wodach żeby pozbyć się piasku.
Wymyte grzyby wkładamy do małego garnczka.
Zalewamy wodą tak żeby lustro wody przykryło grzyby. Dodajemy liść laurowy i ziele angielskie, solimy do smaku i gotujemy. Gdy woda zacznie się gotować zmniejszamy ogień i gotujemy 15-20 minut.
Po tym czasie wyjmujemy grzybki łyżką cedzakową i wkładamy do wcześniej wyparzonych słoiczków. Dodajemy ziele angielskie i liść laurowy z wcześniejszego gotowania, oraz zalewamy wodą w której grzybki się gotowały.
Zakręcamy słoiczki i pasteryzujemy 15 minut od momentu zagotowania się wody.
Słoiczki studzimy i ostudzone wstawiamy do lodówki.
Zawartość słoiczków wykorzystujemy w całości, razem w wywarem kurkowym.