Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurki zrobione w własnym sosie są idealne do zrobienia z nich farszu, sosu lub zupy.
Idealny placek na każdą porę roku - do jego przygotowania można wykorzystać d...
Odsłon: 125
Ciasteczka pistacjawe z pistacjami i gorzką czekoladą. Dodałam także herbatę...
Odsłon: 114
Idealny placek na każdą porę roku - do jego przygotowania można wykorzystać d...
Odsłon: 125
Ciasteczka pistacjawe z pistacjami i gorzką czekoladą. Dodałam także herbatę...
Odsłon: 114
Składniki
Grzyby dokładnie myjemy, moczymy w kilku wodach żeby pozbyć się piasku.
Wymyte grzyby wkładamy do małego garnczka.
Zalewamy wodą tak żeby lustro wody przykryło grzyby. Dodajemy liść laurowy i ziele angielskie, solimy do smaku i gotujemy. Gdy woda zacznie się gotować zmniejszamy ogień i gotujemy 15-20 minut.
Po tym czasie wyjmujemy grzybki łyżką cedzakową i wkładamy do wcześniej wyparzonych słoiczków. Dodajemy ziele angielskie i liść laurowy z wcześniejszego gotowania, oraz zalewamy wodą w której grzybki się gotowały.
Zakręcamy słoiczki i pasteryzujemy 15 minut od momentu zagotowania się wody.
Słoiczki studzimy i ostudzone wstawiamy do lodówki.
Zawartość słoiczków wykorzystujemy w całości, razem w wywarem kurkowym.