Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurki zrobione w własnym sosie są idealne do zrobienia z nich farszu, sosu lub zupy.
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19950
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 508
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 561
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6983
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1244022
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19950
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 508
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 561
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6983
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1244022
Składniki
Grzyby dokładnie myjemy, moczymy w kilku wodach żeby pozbyć się piasku.
Wymyte grzyby wkładamy do małego garnczka.
Zalewamy wodą tak żeby lustro wody przykryło grzyby. Dodajemy liść laurowy i ziele angielskie, solimy do smaku i gotujemy. Gdy woda zacznie się gotować zmniejszamy ogień i gotujemy 15-20 minut.
Po tym czasie wyjmujemy grzybki łyżką cedzakową i wkładamy do wcześniej wyparzonych słoiczków. Dodajemy ziele angielskie i liść laurowy z wcześniejszego gotowania, oraz zalewamy wodą w której grzybki się gotowały.
Zakręcamy słoiczki i pasteryzujemy 15 minut od momentu zagotowania się wody.
Słoiczki studzimy i ostudzone wstawiamy do lodówki.
Zawartość słoiczków wykorzystujemy w całości, razem w wywarem kurkowym.