Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny sos paprykowy,który nadaje się do różnego rodzaju wędlin. Nie wymaga pasteryzacji i można go bardzo długo przechowywać.
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2153
Czy nietolerancja pszennej mąki musi oznaczać rezygnację, że wszystkich uwiel...
Odsłon: 12307
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2153
Czy nietolerancja pszennej mąki musi oznaczać rezygnację, że wszystkich uwiel...
Odsłon: 12307
Składniki
Paprykę i czosnek zmielić ( odcisnąć nadmiar płynu). Przełożyć do garnka, dodać liście laurowe i gotować 10 min. ( mieszać ).
Przestudzić, wyjąć liście laurowe, zmiksować blenderem, dodać pozostałe składniki i gotować 10 min. (mieszać ).
Gorący sos wlać do słoików, zakręcić, obrócić do góry dnem, pozostawić do wystygnięcia. Życzę smacznego :)