Do góry

Przetwory Przepis na:

Łagodny sos paprykowy do wędlin.

Łagodny sos paprykowy do wędlin.

Autor:

Przepisów i artykułów: 176 Ocena: 3079

Dodano:

Odsłon: 5390

Pyszny sos paprykowy,który nadaje się do różnego rodzaju wędlin. Nie wymaga pasteryzacji i można go bardzo długo przechowywać.

Składniki

  • 3 kg papryki
  • 4 przeciery pomidorowe ("Pudliszki" 200 g )
  • 1/2 kg cukru
  • 1 łyżeczka papryki ostrej
  • 2 duże łyżki soli
  • 10 ząbków czosnku
  • 7 liści laurowych
  • 3/4 szkl. octu 10 %
> 6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Łagodny sos paprykowy do wędlin.

Przygotowanie

  1. Paprykę i czosnek zmielić ( odcisnąć nadmiar płynu). Przełożyć do garnka, dodać liście laurowe i gotować 10 min. ( mieszać ).

  2. Przestudzić, wyjąć liście laurowe, zmiksować blenderem, dodać pozostałe składniki i gotować 10 min. (mieszać ).

  3. Gorący sos wlać do słoików, zakręcić, obrócić do góry dnem, pozostawić do wystygnięcia. Życzę smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń