Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To "proste" leczo jest super bazą dla różnych specjałów. Uwielbiane,zwłaszcza przez studentów :) dodawane jest do parówek, smażonej białej kiełbasy,pizzy lub jajecznicy
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10677
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4798
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 903
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9109
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1349
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10677
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4798
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 903
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9109
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1349
Składniki
Cebulę obieramy,płuczemy,rozkrawamy na ćwiartki a następnie kroimy na wiórka. Pomidory nacinamy ostrym nożem na czubku i od spodu, wkładamy do wrzątku na 2-3 minuty,a następnie przekładamy do zimnej wody. Tak sparzone pomidory obieramy ze skórki, dzielimy na ćwiartki i kroimy w plasterki. Paprykę rozkrawamy,oczyszczamy z nasion i dokładnie płuczemy,a następnie kroimy w paski,podobnie jak pomidory
W rondlu rozgrzewamy olej,wsypujemy cebulę i podsmażany tylko do zeszklenia.Dodajemy pokrojone pomidory, a gdy puszczą sok, wsypujemy paprykę. Całość mieszamy i dusimy 10 minut.Dodajemy cukier i sól do smaku. Dusimy jeszcze chwilę.
Gorące leczo nakładamy do w słoiczków i zakręcamy. Pasteryzujemy 30-40 minut.