Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To "proste" leczo jest super bazą dla różnych specjałów. Uwielbiane,zwłaszcza przez studentów :) dodawane jest do parówek, smażonej białej kiełbasy,pizzy lub jajecznicy
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 1173
Smacznie i dietetycznie.
Odsłon: 19
Maje wnuki je uwielbiają, mogą też zagościć na stole świątecznym.
Odsłon: 31
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 1173
Smacznie i dietetycznie.
Odsłon: 19
Maje wnuki je uwielbiają, mogą też zagościć na stole świątecznym.
Odsłon: 31
Składniki
Cebulę obieramy,płuczemy,rozkrawamy na ćwiartki a następnie kroimy na wiórka. Pomidory nacinamy ostrym nożem na czubku i od spodu, wkładamy do wrzątku na 2-3 minuty,a następnie przekładamy do zimnej wody. Tak sparzone pomidory obieramy ze skórki, dzielimy na ćwiartki i kroimy w plasterki. Paprykę rozkrawamy,oczyszczamy z nasion i dokładnie płuczemy,a następnie kroimy w paski,podobnie jak pomidory
W rondlu rozgrzewamy olej,wsypujemy cebulę i podsmażany tylko do zeszklenia.Dodajemy pokrojone pomidory, a gdy puszczą sok, wsypujemy paprykę. Całość mieszamy i dusimy 10 minut.Dodajemy cukier i sól do smaku. Dusimy jeszcze chwilę.
Gorące leczo nakładamy do w słoiczków i zakręcamy. Pasteryzujemy 30-40 minut.