Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To "proste" leczo jest super bazą dla różnych specjałów. Uwielbiane,zwłaszcza przez studentów :) dodawane jest do parówek, smażonej białej kiełbasy,pizzy lub jajecznicy
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112955
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 292
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 625
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 516
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112955
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 292
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 625
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 516
Składniki
Cebulę obieramy,płuczemy,rozkrawamy na ćwiartki a następnie kroimy na wiórka. Pomidory nacinamy ostrym nożem na czubku i od spodu, wkładamy do wrzątku na 2-3 minuty,a następnie przekładamy do zimnej wody. Tak sparzone pomidory obieramy ze skórki, dzielimy na ćwiartki i kroimy w plasterki. Paprykę rozkrawamy,oczyszczamy z nasion i dokładnie płuczemy,a następnie kroimy w paski,podobnie jak pomidory
W rondlu rozgrzewamy olej,wsypujemy cebulę i podsmażany tylko do zeszklenia.Dodajemy pokrojone pomidory, a gdy puszczą sok, wsypujemy paprykę. Całość mieszamy i dusimy 10 minut.Dodajemy cukier i sól do smaku. Dusimy jeszcze chwilę.
Gorące leczo nakładamy do w słoiczków i zakręcamy. Pasteryzujemy 30-40 minut.