Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzięki izaa-a @mniam mniam, za świetny przepis na grzyby. Już sprzedany dalej.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6610
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1240722
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2363
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 389
Pyszny, orzeźwiający i przede wszystkim pozbawiony chemii kompot.
Odsłon: 59
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6610
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1240722
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2363
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 389
Pyszny, orzeźwiający i przede wszystkim pozbawiony chemii kompot.
Odsłon: 59
Składniki
Grzyby oczyściłem, opłukałem, osuszyłem, pokroiłem na większe kawałki. Zalałem wodą po włożeniu do rondla, posoliłem, zagotowałem, ok. 10 minut , odcedziłem. Do rondla wlałem trochę oleju i poddusiłem lekko cebulę pokrojoną w piórka, pod koniec dodałem drobno posiekany czosnek. Wlałem resztę oleju i dodałem grzyby. Zmniejszyłem ogień. W międzyczasie przygotowałem zalewę. Do rondla wlałem wodę i dodałem pozostałe składniki zalewy. Wymieszałem , doprowadziłem do wrzenia.
Do grzybów dodałem wrzącą zalewę. Wymieszałem, podgotowałem, gorącymi grzybami w zalewie napełniłem słoiki. Mocno zakręciłem. Słoiki odwróciłem i położyłem na desce do góry nogami. Dla pewności można pasteryzować.