Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lime Curd czyli Lemon Curd, ale z limonek ;). Krem świetnie sprawdzi się do lekkich, świeżych deserów. Ma świetny aromat skórki limonkowej i piękny kolor.
Przepis na te pierogi jest prosty i łatwy, a pierogi dobre nie tylko na święt...
Odsłon: 59
Delikatny, herbaciany biszkopt z lekkim śmietankowym kremem i słodko-kwaśnym...
Odsłon: 201
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 206
Onigiri, czyli japoński danie, które podbija cały świat. Ryż uformowany najcz...
Odsłon: 60
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 136
Przepis na te pierogi jest prosty i łatwy, a pierogi dobre nie tylko na święt...
Odsłon: 59
Delikatny, herbaciany biszkopt z lekkim śmietankowym kremem i słodko-kwaśnym...
Odsłon: 201
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 206
Onigiri, czyli japoński danie, które podbija cały świat. Ryż uformowany najcz...
Odsłon: 60
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 136
Składniki
Limonki sparzamy. Z 2 sztuk ścieramy skórkę (tylko zieloną część, bez albedo). Wyciskamy sok z około 5 sztuk - potrzebne będzie 100ml soku. Jajka sparzamy. Cukier ucieramy z jajkami za pomocą trzepaczki. Dodajemy sok i skórkę z limonki oraz miękkie masło. Podgrzewamy z kąpieli wodnej, cały czas mieszając trzepaczką. Krem podgrzewamy powoli, aż zgęstnieje. Nie doprowadzamy do wrzenia. Gorący krem przecedzamy przez sitko, aby pozbyć się skórki limonki. Krem przelewamy do słoika. Po ostudzeniu wkładamy do lodówki. Lime Curd można przechowywać do 2 tygodni.