Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W swoim ogrodzie mam sporo malin więc przetwarzam je na wiele różnych sposobów. Dzisiaj proponuję maliny tylko z cukrem. Będą świetnym dodatkiem do ciast i deserów.
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 58
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 60
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 193
Jeśli lubicie pikle, powinniście koniecznie zrobić ogórki kanapkowe z tego pr...
Odsłon: 11026
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 58
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 60
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 193
Jeśli lubicie pikle, powinniście koniecznie zrobić ogórki kanapkowe z tego pr...
Odsłon: 11026
Składniki
Zerwane maliny dokładnie przebrać i układać w dużym garnku, przesypując warstwami cukru. Zostawić na noc. Następnego dnia kilka razy przemieszać by ułatwić rozpuszczenie cukru. Wstawić na mały ogień i podgrzewać nie dopuszczając do zagotowania. Po godzinie dodać dodać sok z cytryny i sprawdzić czy odpowiada nam ilość cukru. Jeśli są za mało słodkie- dodajemy. Doprowadzamy do zagotowania i ponownie odstawiamy na noc. Dopiero po tym czasie przekładamy maliny do wyparzonych, niewielkich słoiczków i pasteryzujemy 15 minut. Te porcję malin zrobiłam bez usuwania pestek. Będą do ciast.