Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W swoim ogrodzie mam sporo malin więc przetwarzam je na wiele różnych sposobów. Dzisiaj proponuję maliny tylko z cukrem. Będą świetnym dodatkiem do ciast i deserów.
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 784
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 90
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 180
Polecam, pychota.
Odsłon: 464
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, jest bardzo dobra i pożywna. Taka komb...
Odsłon: 269
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 784
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 90
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 180
Polecam, pychota.
Odsłon: 464
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, jest bardzo dobra i pożywna. Taka komb...
Odsłon: 269
Składniki
Zerwane maliny dokładnie przebrać i układać w dużym garnku, przesypując warstwami cukru. Zostawić na noc. Następnego dnia kilka razy przemieszać by ułatwić rozpuszczenie cukru. Wstawić na mały ogień i podgrzewać nie dopuszczając do zagotowania. Po godzinie dodać dodać sok z cytryny i sprawdzić czy odpowiada nam ilość cukru. Jeśli są za mało słodkie- dodajemy. Doprowadzamy do zagotowania i ponownie odstawiamy na noc. Dopiero po tym czasie przekładamy maliny do wyparzonych, niewielkich słoiczków i pasteryzujemy 15 minut. Te porcję malin zrobiłam bez usuwania pestek. Będą do ciast.