Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W swoim ogrodzie mam sporo malin więc przetwarzam je na wiele różnych sposobów. Dzisiaj proponuję maliny tylko z cukrem. Będą świetnym dodatkiem do ciast i deserów.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 448
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 9098
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13438
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2703
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 448
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 9098
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13438
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2703
Składniki
Zerwane maliny dokładnie przebrać i układać w dużym garnku, przesypując warstwami cukru. Zostawić na noc. Następnego dnia kilka razy przemieszać by ułatwić rozpuszczenie cukru. Wstawić na mały ogień i podgrzewać nie dopuszczając do zagotowania. Po godzinie dodać dodać sok z cytryny i sprawdzić czy odpowiada nam ilość cukru. Jeśli są za mało słodkie- dodajemy. Doprowadzamy do zagotowania i ponownie odstawiamy na noc. Dopiero po tym czasie przekładamy maliny do wyparzonych, niewielkich słoiczków i pasteryzujemy 15 minut. Te porcję malin zrobiłam bez usuwania pestek. Będą do ciast.