Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W swoim ogrodzie mam sporo malin więc przetwarzam je na wiele różnych sposobów. Dzisiaj proponuję maliny tylko z cukrem. Będą świetnym dodatkiem do ciast i deserów.
Skąd taka dziwna nazwa – kapusta z pieczarkami 1+1+1? Użyłam jej po to, by ła...
Odsłon: 18261
Sok / syrop z pigwy to idealny dodatek do herbaty. Aromatyczny, smaczny i zaw...
Odsłon: 13910
Przepis dnia
Zupa gulaszowa to jedna z moich ulubionych zup. Gęsta, konkretna i z moją uko...
Odsłon: 418
Deser dla cukrzyka powinien mieć niski indeks gimniczny, dlatego chcąc go pr...
Odsłon: 171
Przepis dnia
Zupa gulaszowa to jedna z moich ulubionych zup. Gęsta, konkretna i z moją uko...
Odsłon: 418
Deser dla cukrzyka powinien mieć niski indeks gimniczny, dlatego chcąc go pr...
Odsłon: 171
Składniki
Zerwane maliny dokładnie przebrać i układać w dużym garnku, przesypując warstwami cukru. Zostawić na noc. Następnego dnia kilka razy przemieszać by ułatwić rozpuszczenie cukru. Wstawić na mały ogień i podgrzewać nie dopuszczając do zagotowania. Po godzinie dodać dodać sok z cytryny i sprawdzić czy odpowiada nam ilość cukru. Jeśli są za mało słodkie- dodajemy. Doprowadzamy do zagotowania i ponownie odstawiamy na noc. Dopiero po tym czasie przekładamy maliny do wyparzonych, niewielkich słoiczków i pasteryzujemy 15 minut. Te porcję malin zrobiłam bez usuwania pestek. Będą do ciast.
Przepisy Przetwory
Przetwory
Dżem z rabarbaru
Przetwory
Przepis na ogórki kiszone z 1895 roku
Przetwory
Syrop z kwiatów hyćki-czarnego bzu
Przetwory
Kapusta małosolna
Dżem z rabarbaru
Jeśli do tej pory w twojej spiżarni nie pojawiał się dżem z rabarbaru, to naj...
Odsłon: 1387
Przepis na ogórki kiszone z 1895 roku
Ogórki kiszone to specjał znany w kuchni polskiej od stuleci. Nic dziwnego, ż...
Odsłon: 5502