Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sekretny przepis Adama Małysza na ogórki małosolne. Cudownie chrupiące z delikatną nutą ostrości. Najlepiej smakują po około 2-3 dniach. Adam Małysz najczęściej jednak próbuje swoich wyrobów już na drugi dzień. Są tak dobre, że nie sposób im się oprzeć!
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 617
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 300
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1510
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 617
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 300
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1510
Składniki
Ogórki myjemy, zalewamy zimną wodą i pozostawiamy na 2-3 godziny.
3 l wody gotujemy w garnku, dodajemy sól, mieszamy i odstawiamy na bok do ostygnięcia.
Do wcześniej wyparzonych słoików wkładamy na przemian ogórki, kawałki chrzanu, czosnek, papryczkę chili i koper.
Słoiki z ogórkami zalewamy ostudzoną zalewą.
Ogórki pozostawiamy na 2-3 dni. Osoby bardziej niecierpliwe mogą je degustować już na drugi dzień. Smacznego!