Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sekretny przepis Adama Małysza na ogórki małosolne. Cudownie chrupiące z delikatną nutą ostrości. Najlepiej smakują po około 2-3 dniach. Adam Małysz najczęściej jednak próbuje swoich wyrobów już na drugi dzień. Są tak dobre, że nie sposób im się oprzeć!
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3980
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415554
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2608
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3980
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415554
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2608
Składniki
Ogórki myjemy, zalewamy zimną wodą i pozostawiamy na 2-3 godziny.
3 l wody gotujemy w garnku, dodajemy sól, mieszamy i odstawiamy na bok do ostygnięcia.
Do wcześniej wyparzonych słoików wkładamy na przemian ogórki, kawałki chrzanu, czosnek, papryczkę chili i koper.
Słoiki z ogórkami zalewamy ostudzoną zalewą.
Ogórki pozostawiamy na 2-3 dni. Osoby bardziej niecierpliwe mogą je degustować już na drugi dzień. Smacznego!