Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sekretny przepis Adama Małysza na ogórki małosolne. Cudownie chrupiące z delikatną nutą ostrości. Najlepiej smakują po około 2-3 dniach. Adam Małysz najczęściej jednak próbuje swoich wyrobów już na drugi dzień. Są tak dobre, że nie sposób im się oprzeć!
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 2778
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 198
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13347
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2637
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 2778
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 198
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13347
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2637
Składniki
Ogórki myjemy, zalewamy zimną wodą i pozostawiamy na 2-3 godziny.
3 l wody gotujemy w garnku, dodajemy sól, mieszamy i odstawiamy na bok do ostygnięcia.
Do wcześniej wyparzonych słoików wkładamy na przemian ogórki, kawałki chrzanu, czosnek, papryczkę chili i koper.
Słoiki z ogórkami zalewamy ostudzoną zalewą.
Ogórki pozostawiamy na 2-3 dni. Osoby bardziej niecierpliwe mogą je degustować już na drugi dzień. Smacznego!