Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ogórki małosolne po warszawsku to prosta, domowa przekąska, znana z tradycyjnej kuchni stołecznej. Doprawione koperkiem i polane delikatnym olejem, są nie tylko smaczne, ale i zdrowe. To idealny sposób, by w kilka minut przygotować coś wyjątkowego na stół. Pasują do wędlin, serów, a nawet jako lekka przystawka.
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 4175
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 675
dziś zapraszam Was na niezawodne i pyszne ciasto kokosowe Rafaello bez piecze...
Odsłon: 17393
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 3252
Sezon jabłkowy w pełni. Szkoda nie zrobić smacznego, domowego musu który jest...
Odsłon: 214
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 4175
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 675
dziś zapraszam Was na niezawodne i pyszne ciasto kokosowe Rafaello bez piecze...
Odsłon: 17393
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 3252
Sezon jabłkowy w pełni. Szkoda nie zrobić smacznego, domowego musu który jest...
Odsłon: 214
Składniki
Ogórki pokrój wzdłuż na cztery części i jeszcze na pół. Cebulę obierz, pokrój w cienkie piórka, przełóż do miseczki i posyp ½ łyżeczki cukru, lekko ugnieć palcami. Koperek opłucz, osusz i drobno posiekaj. Orzechy włoskie posiekaj nożem na mniejsze kawałki (ale nie za drobno, mają być wyczuwalne).
W misce wymieszaj ogórki z cebulą, koperkiem i orzechami. Polej 1 łyżką oleju, delikatnie przemieszaj, aby składniki się połączyły.
Przełóż na półmisek lub do salaterki i podawaj od razu jako zimną przekąskę.