Do góry

Przetwory Przepis na:

Marmolada grejpfrutowa z bananami

Marmolada grejpfrutowa z bananami

Autor:

Przepisów i artykułów: 2495 Ocena: 17561

Dodano:

Odsłon: 174

W zimie się przyda.

Składniki

  • grejpfrut 1 kg
  • ½ kg bananów
  • 1 cytryna
  • ½ kg cukru
  • 1 opakowanie żelfixu
5-6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Marmolada grejpfrutowa z bananami

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Grejpfruty z cytryną obrać, usunąć błonki z pestkami, pokroić, włożyć do garnka razem z obranymi bananami. Całość zmiksować i gotować na wolnym ogniu przez 20 minut- stale mieszając. Następnie dodać cukier, żelfix, wymieszać i lekko zagotować, wyłączyć ogień i pozostawić na kilka minut. Gorącą marmoladkę przełożyć do wyparzonych słoiczków, zakręcić, odwrócić do góry dnem do wystygnięcia.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń