Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super marmoladka do wszystkiego.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 45
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 121
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2822
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4187
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 45
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 121
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2822
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4187
Składniki
Wykonanie: Jabłka i dynię obrać, pokroić i rozgotować dolewając ½ szklanki wody. Pomarańcze sparzyć z jednej obrać skórkę i ugotować do miękkości. Po ostudzeniu zmiksować. Z cukru i ¼ szklanki wody zrobić likier, wrzucić zmielone pomarańcze, gotować na szklisty kolor. Pomarańcze połączyć z jabłkami i dynią. Na koniec dodać sok z cytryny i doprawić cukrem do smaku. Gotową marmoladkę przełożyć do wyparzonych słoików, szczelnie zamknąć i pasteryzować przez 15 minut.