Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super marmoladka do wszystkiego.
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 440
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2269
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 1011
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 440
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2269
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 1011
Składniki
Wykonanie: Jabłka i dynię obrać, pokroić i rozgotować dolewając ½ szklanki wody. Pomarańcze sparzyć z jednej obrać skórkę i ugotować do miękkości. Po ostudzeniu zmiksować. Z cukru i ¼ szklanki wody zrobić likier, wrzucić zmielone pomarańcze, gotować na szklisty kolor. Pomarańcze połączyć z jabłkami i dynią. Na koniec dodać sok z cytryny i doprawić cukrem do smaku. Gotową marmoladkę przełożyć do wyparzonych słoików, szczelnie zamknąć i pasteryzować przez 15 minut.