Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super marmoladka do wszystkiego.
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 676
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 20901
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 676
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 20901
Składniki
Wykonanie: Jabłka i dynię obrać, pokroić i rozgotować dolewając ½ szklanki wody. Pomarańcze sparzyć z jednej obrać skórkę i ugotować do miękkości. Po ostudzeniu zmiksować. Z cukru i ¼ szklanki wody zrobić likier, wrzucić zmielone pomarańcze, gotować na szklisty kolor. Pomarańcze połączyć z jabłkami i dynią. Na koniec dodać sok z cytryny i doprawić cukrem do smaku. Gotową marmoladkę przełożyć do wyparzonych słoików, szczelnie zamknąć i pasteryzować przez 15 minut.