Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Marynowana dynia, jest interesującym dodatkiem do różnych dań pod warunkiem, że jest dobrze zrobiona. Aby to się stało i goście wychwalali nasz wyrób muszą być spełnione następujące warunki, dynia musi być chrupka, a zalewa octowa bardzo smaczna i niezbyt mocny. Ten przepis to zapewnia.
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 40
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 308
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40442
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 40
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 308
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40442
Składniki
Dynię obieramy ze skórki, oczyszczamy i kroimy w kostkę. Kostka może być różna i zależy to od Waszych upodobań.
W garnku zagotowujemy wodę, pokrojoną dynię wkładamy do gotującej wody i gotujemy około 1-3 minut. Ważne by dynia nie była całkowicie miękka.
Podgotowaną delikatnie dynię osuszamy i wkładamy do słoików. W tym momencie możemy dodać np kawałki papryczki chili tak, jak ja to zrobiłem.
Do garnka wlewamy wodę, ocet, cukier i przyprawy całość mieszamy do rozpuszczenia cukru i gotujemy.
Gorącą zalewą zalać słoiki z dynią, zakręcić i postawić do góry dnem. Możemy również słoiki spasteryzować wstawiając do garnka i gotując na małym ogniu około 20 minut w temperaturze 85 st C.