Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Marynowana dynia, jest interesującym dodatkiem do różnych dań pod warunkiem, że jest dobrze zrobiona. Aby to się stało i goście wychwalali nasz wyrób muszą być spełnione następujące warunki, dynia musi być chrupka, a zalewa octowa bardzo smaczna i niezbyt mocny. Ten przepis to zapewnia.
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 679
Kopytka, zrobione z rozgniecionych, ugotowanych ziemniaków z mąką, bez użycia...
Odsłon: 1420
Kaczka to mięso które bardzo lubimy. Dzisiaj nogi kaczek zamarynowane przypra...
Odsłon: 295
Tradycyjna młoda kapusta z boczkiem. Kapusta jest bardzo smaczna, może być je...
Odsłon: 222
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 679
Kopytka, zrobione z rozgniecionych, ugotowanych ziemniaków z mąką, bez użycia...
Odsłon: 1420
Kaczka to mięso które bardzo lubimy. Dzisiaj nogi kaczek zamarynowane przypra...
Odsłon: 295
Tradycyjna młoda kapusta z boczkiem. Kapusta jest bardzo smaczna, może być je...
Odsłon: 222
Składniki
Dynię obieramy ze skórki, oczyszczamy i kroimy w kostkę. Kostka może być różna i zależy to od Waszych upodobań.
W garnku zagotowujemy wodę, pokrojoną dynię wkładamy do gotującej wody i gotujemy około 1-3 minut. Ważne by dynia nie była całkowicie miękka.
Podgotowaną delikatnie dynię osuszamy i wkładamy do słoików. W tym momencie możemy dodać np kawałki papryczki chili tak, jak ja to zrobiłem.
Do garnka wlewamy wodę, ocet, cukier i przyprawy całość mieszamy do rozpuszczenia cukru i gotujemy.
Gorącą zalewą zalać słoiki z dynią, zakręcić i postawić do góry dnem. Możemy również słoiki spasteryzować wstawiając do garnka i gotując na małym ogniu około 20 minut w temperaturze 85 st C.