Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jesień to okres dojrzewania papryki. To także czas by zatrzymać smaki lata w piklach i kiszonkach. Jak co roku mój taras ozdabiają krzaczki z papryczką chilli odmiany Cayenne. Ale oprócz cieszenia oczu są specyficznym dodatkiem do ostrych potraw tj. salsa czy Ajvar. Marynuje je tak jak paprykę słodką.
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 84
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 456
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40519
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 84
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 456
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40519
Składniki
1. Słoiki myję i wyparzam denka. 2. Wodę z octem, oliwą, cebulą (w krążki), gorczycą i cukrem gotuję (zalewa 1:5).
3. Papryczki sparzam, studzę i wkładam do słoików. 4. Zalewam gorącą zalewą, zamykam i stawiam na podłodze denkami do dołu. Gdy ostygną odwracam by sprawdzić czy się zamknęły (wklęsły denka).