Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jesień to okres dojrzewania papryki. To także czas by zatrzymać smaki lata w piklach i kiszonkach. Jak co roku mój taras ozdabiają krzaczki z papryczką chilli odmiany Cayenne. Ale oprócz cieszenia oczu są specyficznym dodatkiem do ostrych potraw tj. salsa czy Ajvar. Marynuje je tak jak paprykę słodką.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457475
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1385
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2210
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 559
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457475
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1385
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2210
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 559
Składniki
1. Słoiki myję i wyparzam denka. 2. Wodę z octem, oliwą, cebulą (w krążki), gorczycą i cukrem gotuję (zalewa 1:5).
3. Papryczki sparzam, studzę i wkładam do słoików. 4. Zalewam gorącą zalewą, zamykam i stawiam na podłodze denkami do dołu. Gdy ostygną odwracam by sprawdzić czy się zamknęły (wklęsły denka).