Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jesień to okres dojrzewania papryki. To także czas by zatrzymać smaki lata w piklach i kiszonkach. Jak co roku mój taras ozdabiają krzaczki z papryczką chilli odmiany Cayenne. Ale oprócz cieszenia oczu są specyficznym dodatkiem do ostrych potraw tj. salsa czy Ajvar. Marynuje je tak jak paprykę słodką.
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 123
Proste i szybkie racuszki z jabłkami to niezawodny przepis na pożywne śniadan...
Odsłon: 25534
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 123
Proste i szybkie racuszki z jabłkami to niezawodny przepis na pożywne śniadan...
Odsłon: 25534
Składniki
1. Słoiki myję i wyparzam denka. 2. Wodę z octem, oliwą, cebulą (w krążki), gorczycą i cukrem gotuję (zalewa 1:5).
3. Papryczki sparzam, studzę i wkładam do słoików. 4. Zalewam gorącą zalewą, zamykam i stawiam na podłodze denkami do dołu. Gdy ostygną odwracam by sprawdzić czy się zamknęły (wklęsły denka).