Do góry

Przetwory Przepis na:

Marynowana papryka na zimę.

Marynowana papryka na zimę.

Autor:

Przepisów i artykułów: 174 Ocena: 2926

Dodano:

Odsłon: 3244

Bardzo smaczna papryka, do zjedzenia solo lub jako dodatek. Polecam :)

Składniki

  • 5 kg papryki ( może by kolorowa )
  • 1/2 l oleju
  • 1 l octu 10 %
  • 2 łyżki soli
  • 2 dag ziela angielskiego
  • 75 dag cukru
  • 9 szklanek wody
> 6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Marynowana papryka na zimę.

Przygotowanie

  1. Paprykę umyć, wydrążyć i pokroić. Ułożyć w słoikach.

  2. Z pozostałych składników zagotować zalewę.

  3. Gorącą zalewą zalać paprykę.

  4. Pasteryzować 5 min. Słoiki stawiać do góry dnem, pozostawić do wystygnięcia. Życzę smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń