Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smak tej papryki przypomina mi czas spędzony nad Mazurskimi jeziorami. Pierwszy raz właśnie tam miałam okazje spróbować tej sałatki. Lekko ostra ze wspaniałą nutą słodyczy. Mój Mąż nie wyobraża sobie czegoś innego do schabowego. Zawsze robie jak najwiecej na zimę.
Ziemniaki chantilly to nic innego jak gładkie puree z dodatkiem bitej śmietan...
Odsłon: 37
Kurczak w sosie paprykowym to aromatyczne, pełne smaku danie – w sam raz na o...
Odsłon: 1295
Szukasz pomysłu na wyjątkowy, a jednocześnie prosty w przygotowaniu obiad? Ud...
Odsłon: 1170
Zapiekanka z łososiem i serkiem wiejskim to prosty pomysł na szybki i odżywcz...
Odsłon: 159
Ziemniaki chantilly to nic innego jak gładkie puree z dodatkiem bitej śmietan...
Odsłon: 37
Kurczak w sosie paprykowym to aromatyczne, pełne smaku danie – w sam raz na o...
Odsłon: 1295
Szukasz pomysłu na wyjątkowy, a jednocześnie prosty w przygotowaniu obiad? Ud...
Odsłon: 1170
Zapiekanka z łososiem i serkiem wiejskim to prosty pomysł na szybki i odżywcz...
Odsłon: 159
Składniki
Paprykę myjemy, oczyszczamy i kroimy w cienkie podłużne paski. Wkładamy do słoików.
Gotujemy wszystkie składniki zalewy i gorącą wlewamy do słoików z przygotowaną papryką.
Zakręcone słoiki pasteryzujemy przez 15 min. Po tym czasie wyjmujemy i czekamy aaż ostygna w temperaturze pokojowej.