Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetny przetwór na zimę idealne do sałatek czy do zwykłych buraków z chrzanem! coś dla urozmaicenia obiadow!
Chociaż te mięsne roladki mogą wydawać się skomplikowaną potrawą wprost z wyk...
Odsłon: 1015
Seler, to kopalnia zdrowia. Gulasz zamknięty w słoikach, na wyjazd, musi zawi...
Odsłon: 24
Tak przygotowana wątróbka wg przepisu babci Krysi jest bardzo smaczna. Polecam.
Odsłon: 41
Śnieżny puch, czyli łatwiutki sernik na zimno z galaretkami cytrynowymi, na...
Odsłon: 4284
Rozgrzewający rosół ugotowany z ćwiartek kurczaka podany z makaronem nitki.
Odsłon: 100
Chociaż te mięsne roladki mogą wydawać się skomplikowaną potrawą wprost z wyk...
Odsłon: 1015
Seler, to kopalnia zdrowia. Gulasz zamknięty w słoikach, na wyjazd, musi zawi...
Odsłon: 24
Tak przygotowana wątróbka wg przepisu babci Krysi jest bardzo smaczna. Polecam.
Odsłon: 41
Śnieżny puch, czyli łatwiutki sernik na zimno z galaretkami cytrynowymi, na...
Odsłon: 4284
Rozgrzewający rosół ugotowany z ćwiartek kurczaka podany z makaronem nitki.
Odsłon: 100
Składniki
Buraki myjemy, gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy i gdy będą chłodne obieramy. Podane składników na zalewę zagotowujemy razem. Buraki wkładamy do wyparzonych we wrzątku słoiczków, gdy są za duże przekrawamy na mniejsze części. Zalewamy buraczki gorącą zalewą, mocno zakręcamy i pasteryzujemy 20 minut.