Do góry

Przetwory Przepis na:

Marynowane buraczki

Marynowane buraczki

Autor:

Przepisów i artykułów: 144 Ocena: 2229

Dodano:

Odsłon: 1305

Świetny przetwór na zimę idealne do sałatek czy do zwykłych buraków z chrzanem! coś dla urozmaicenia obiadow!

Składniki

  • Buraki 4 kg
  • zalewa:
  • Woda 8 szkl
  • Liść laurowy
  • Ziele angielskie
  • Sól 2 łyżki
  • Cukier 8 łyżek
  • Ocet 1 szkl
5-6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Marynowane buraczki

Przygotowanie

  1. Buraki myjemy, gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy i gdy będą chłodne obieramy. Podane składników na zalewę zagotowujemy razem. Buraki wkładamy do wyparzonych we wrzątku słoiczków, gdy są za duże przekrawamy na mniejsze części. Zalewamy buraczki gorącą zalewą, mocno zakręcamy i pasteryzujemy 20 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń