Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetny przetwór na zimę idealne do sałatek czy do zwykłych buraków z chrzanem! coś dla urozmaicenia obiadow!
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 83
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40721
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 1114
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 268
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3455
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 83
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40721
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 1114
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 268
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3455
Składniki
Buraki myjemy, gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy i gdy będą chłodne obieramy. Podane składników na zalewę zagotowujemy razem. Buraki wkładamy do wyparzonych we wrzątku słoiczków, gdy są za duże przekrawamy na mniejsze części. Zalewamy buraczki gorącą zalewą, mocno zakręcamy i pasteryzujemy 20 minut.