Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19512
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2055
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1722
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19512
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2055
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1722
Składniki
Czereśnie myjemy,osączamy i układamy w słoikach. Do każdego wsypujemy szczyptę imbiru i wkładamy po jednym goździku. Przygotowujemy zalewę : wodę zgotowujemy z cukrem i szczyptą soli. Wlewamy ocet,mieszamy. Gorąco zalewą napełniamy słoiki z czereśniami i pasteryzujemy 20 minut.