Do góry

Przetwory Przepis na:

Marynowane czereśnie

Marynowane czereśnie

Autor:

Przepisów i artykułów: 2121 Ocena: 47373

Dodano:

Odsłon: 3313

:)

Składniki

  • 1 kg czereśni z ogonkami
  • kilka goździków
  • łyżeczka imbiru
  • Zalewa :
  • 1/4 litra wody
  • 40 dag cukru
  • 1/4 szklanki octu 10-proc.
  • sól
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Czereśnie myjemy,osączamy i układamy w słoikach. Do każdego wsypujemy szczyptę imbiru i wkładamy po jednym goździku.
    Przygotowujemy zalewę :
    wodę zgotowujemy z cukrem i szczyptą soli. Wlewamy ocet,mieszamy. Gorąco zalewą napełniamy słoiki z czereśniami i pasteryzujemy 20 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 23 lipca 2013 Przepis ekstra, ale napisz czy te czereśnie będą nadawały się do ciast, czy raczej jako przestawka do obiadu ?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń