Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5705
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 94
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 112
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 622
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5705
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 94
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 112
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 622
Składniki
Przy obecnych cenach kurek polecam wizytę w lesie. Kurkom trzeba odciąć "stopki" i dokładnie umyć pod bieżącą wodą- pojedynczo. Umyte kurki wrzuca się na kilka minut na lekko osolony wrzątek z dodatkiem łyżki octu. Zmiękną, nie zmienią wybarwienia. W każdym słoiku układa się plastry cebuli i dodaje kurki- luźno ułożone. Zalewę z dodatkami można zagotować lub wymieszać na zimno. Rozlać do słoików, i pasteryzować 15 minut od zagotowania wody.
Smacznego :)