Do góry

Przetwory Przepis na:

Marynowane papryczki cherry.

Marynowane papryczki cherry.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1429 Ocena: 18427

Dodano:

Odsłon: 26064

Papryki cherry są smaczne, zdrowe, są idealne jako dodatek do dań. Polecam.

Składniki

  • papryka cherry 2 kg
  • czosnek 1 ząbek na słoik
  • liście laurowe 1-2 szt na słoik
  • parę ziaren ziela angielskiego na słoik
  • gorczyca po pół łyżeczki gorczycy na słoik
  • koper po 1 baldaszek do słoika
  • cukier 3 łyżki
  • sól 3 łyżki
  • ocet 10% 2 szklanki
  • woda 10 szklanek
  • 1 łyżka oleju na 1 słoik
> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Zalewa:

    Wodę zagotowujemy z cukrem,solą i octem w stosunku 1:5, ocet 1, woda 5 .

  2. Paprykę myjemy i wkładamy do słoików. Do każdego słoika dodajemy baldach kopru, czosnek, liść laurowy, olej, ziele angielskie i po pół łyżeczki gorczycy. Przygotowaną zalewą zalewamy słoiki z papryką. Słoiki szczelnie zamykamy i pasteryzujemy 20 minut od momentu wrzenia wody. Po zakończonej pasteryzacji ustawiamy słoiki do góry dnem do wystygnięcia. Ostudzone słoiki wynosimy do piwnicy.

    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń