Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Papryki cherry są smaczne, zdrowe, są idealne jako dodatek do dań. Polecam.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 138
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4312
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11729
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6701
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5546
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13813
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 138
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4312
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11729
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6701
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5546
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13813
Składniki
Zalewa: Wodę zagotowujemy z cukrem,solą i octem w stosunku 1:5, ocet 1, woda 5 .
Paprykę myjemy i wkładamy do słoików. Do każdego słoika dodajemy baldach kopru, czosnek, liść laurowy, olej, ziele angielskie i po pół łyżeczki gorczycy. Przygotowaną zalewą zalewamy słoiki z papryką. Słoiki szczelnie zamykamy i pasteryzujemy 20 minut od momentu wrzenia wody. Po zakończonej pasteryzacji ustawiamy słoiki do góry dnem do wystygnięcia. Ostudzone słoiki wynosimy do piwnicy. Smacznego!!!