Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Papryki czereśniowe cherry są smaczne, zdrowe, są idealne jako dodatek do dań. Polecam.
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 689
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 31
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 202
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 58
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 237
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 387
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 689
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 31
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 202
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 58
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 237
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 387
Składniki
Papryki myjemy.
Wkładamy do słoików. Do każdego słoika dodajemy baldachę kopru, czosnek, plaster cebuli, pieprz, liść laurowy, olej, ziele angielskie i po pół łyżeczki gorczycy. Zalewa: Wodę zagotowujemy z cukrem,solą i octem w stosunku 1:5, ocet 1, woda 5 .
Przygotowaną zalewą zalewamy słoiki z papryką. Słoiki szczelnie zamykamy.
Pasteryzujemy 20 minut od momentu wrzenia wody.
Po zakończonej pasteryzacji ustawiamy słoiki do góry dnem do wystygnięcia.
Ostudzone słoiki wynosimy do piwnicy.