Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Małe są idealne jako przekąska i dekoracja sałatek.
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 648
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 444
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1564
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 648
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 444
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1564
Składniki
Najlepiej w słoikach wyglądają najmniejsze patisonki, ale trudno jest je jednorazowo nazbierać. Dlatego przetwory robiłam ratami. Do słoiczków dałam patisonki, te większe też w plastrach.Dla koloru dodałam tez pomidorki koktajlowe. Do każdego słoika dałam po plastrze cebuli, kawałku czosnku, zielu angielskim, liściu laurowym i szczypcie chili. Zrobiłam zalewę i wypełniłam nią słoiki do zagięcia. Słoiki pasteryzowałam, wkładając je do zimnej wody-woda powinna sięgać wysokości zalewy. Pasteryzowałam 15 minut od momentu zagotowania.
Smacznego :)