Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Małe są idealne jako przekąska i dekoracja sałatek.
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23019
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 943
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104827
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 402
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23019
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 943
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104827
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 402
Składniki
Najlepiej w słoikach wyglądają najmniejsze patisonki, ale trudno jest je jednorazowo nazbierać. Dlatego przetwory robiłam ratami. Do słoiczków dałam patisonki, te większe też w plastrach.Dla koloru dodałam tez pomidorki koktajlowe. Do każdego słoika dałam po plastrze cebuli, kawałku czosnku, zielu angielskim, liściu laurowym i szczypcie chili. Zrobiłam zalewę i wypełniłam nią słoiki do zagięcia. Słoiki pasteryzowałam, wkładając je do zimnej wody-woda powinna sięgać wysokości zalewy. Pasteryzowałam 15 minut od momentu zagotowania.
Smacznego :)