Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Małe są idealne jako przekąska i dekoracja sałatek.
Dzisiaj moje ulubione danie. Danie z makarony pysznego kremowego sosu no i ku...
Odsłon: 62
Polecam.
Odsłon: 952
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 286
Dzisiaj moje ulubione danie. Danie z makarony pysznego kremowego sosu no i ku...
Odsłon: 62
Polecam.
Odsłon: 952
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 286
Składniki
Najlepiej w słoikach wyglądają najmniejsze patisonki, ale trudno jest je jednorazowo nazbierać. Dlatego przetwory robiłam ratami. Do słoiczków dałam patisonki, te większe też w plastrach.Dla koloru dodałam tez pomidorki koktajlowe. Do każdego słoika dałam po plastrze cebuli, kawałku czosnku, zielu angielskim, liściu laurowym i szczypcie chili. Zrobiłam zalewę i wypełniłam nią słoiki do zagięcia. Słoiki pasteryzowałam, wkładając je do zimnej wody-woda powinna sięgać wysokości zalewy. Pasteryzowałam 15 minut od momentu zagotowania.
Smacznego :)