Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Małe są idealne jako przekąska i dekoracja sałatek.
Ziemniaki chantilly to nic innego jak gładkie puree z dodatkiem bitej śmietan...
Odsłon: 49
Kurczak w sosie paprykowym to aromatyczne, pełne smaku danie – w sam raz na o...
Odsłon: 1351
Szukasz pomysłu na wyjątkowy, a jednocześnie prosty w przygotowaniu obiad? Ud...
Odsłon: 1206
Zapiekanka z łososiem i serkiem wiejskim to prosty pomysł na szybki i odżywcz...
Odsłon: 162
Ziemniaki chantilly to nic innego jak gładkie puree z dodatkiem bitej śmietan...
Odsłon: 49
Kurczak w sosie paprykowym to aromatyczne, pełne smaku danie – w sam raz na o...
Odsłon: 1351
Szukasz pomysłu na wyjątkowy, a jednocześnie prosty w przygotowaniu obiad? Ud...
Odsłon: 1206
Zapiekanka z łososiem i serkiem wiejskim to prosty pomysł na szybki i odżywcz...
Odsłon: 162
Składniki
Najlepiej w słoikach wyglądają najmniejsze patisonki, ale trudno jest je jednorazowo nazbierać. Dlatego przetwory robiłam ratami. Do słoiczków dałam patisonki, te większe też w plastrach.Dla koloru dodałam tez pomidorki koktajlowe. Do każdego słoika dałam po plastrze cebuli, kawałku czosnku, zielu angielskim, liściu laurowym i szczypcie chili. Zrobiłam zalewę i wypełniłam nią słoiki do zagięcia. Słoiki pasteryzowałam, wkładając je do zimnej wody-woda powinna sięgać wysokości zalewy. Pasteryzowałam 15 minut od momentu zagotowania.
Smacznego :)