Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Małe są idealne jako przekąska i dekoracja sałatek.
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29312
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 2699
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 153
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18680
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 719
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29312
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 2699
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 153
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18680
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 719
Składniki
Najlepiej w słoikach wyglądają najmniejsze patisonki, ale trudno jest je jednorazowo nazbierać. Dlatego przetwory robiłam ratami. Do słoiczków dałam patisonki, te większe też w plastrach.Dla koloru dodałam tez pomidorki koktajlowe. Do każdego słoika dałam po plastrze cebuli, kawałku czosnku, zielu angielskim, liściu laurowym i szczypcie chili. Zrobiłam zalewę i wypełniłam nią słoiki do zagięcia. Słoiki pasteryzowałam, wkładając je do zimnej wody-woda powinna sięgać wysokości zalewy. Pasteryzowałam 15 minut od momentu zagotowania.
Smacznego :)