Przetwory Przepis na:
1-2 os. | 15 min | łatwe | tanie |
Przepis jest bardzo wygodny- można zrobić tyle pomidorów ile się chce.
Pomidory ułożyłam w wyparzonych słoikach, do każdego słoika dodałam po plastrze cebuli, czosnku, jeszcze przyprawy: liść ,ziele, pieprz, szczypta soli i cukru.
Słoiki do 4/5 zalałam filtrowana wodą i resztę uzupełniłam octem.
Słoiki zakręciłam, i wstawiłam do pasteryzacji w ziemnej wodzie.
Od momentu zagotowania pasteryzowałam je 10 minut.
Pomidorki przydają się na kanapki, do hot dogów, lub jaka jadalna dekoracja półmisków.
Smacznego :)
Na skróty
Komentarze do przepisu (20)

konhambos 06 sierpnia 2018Zgłoś do usunięcia
Pyszne i jak pieknie wygladaja! Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

basiliana 04 sierpnia 2018Zgłoś do usunięcia
Śliczne i apetyczne. Warto mieć takie na półce, choćby dla samego wyglądu;) Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

babcitereskiciasta 04 sierpnia 2018Zgłoś do usunięcia
Wyjątkowo kolorowe pomidorki.:) Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

BEATA1978 03 sierpnia 2018Zgłoś do usunięcia
Widzę, że pomidorki obrodziły. Ślicznie wyglądają w słoiczkach, takie kolorowe. Odpowiedzi: 7 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

GREGORHSPEED 03 sierpnia 2018Zgłoś do usunięcia
Najlepsze <30 Kto głosował? | Odpowiedz

SlodkoSlodka83 03 sierpnia 2018Zgłoś do usunięcia
Super jak fajnie wyglądają :-) Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

bryssska 03 sierpnia 2018Zgłoś do usunięcia
Super, przepysznie się prezentuje taka kolorowa mieszanka ;-D Odpowiedzi: 2 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz