Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Marynowane rzodkiewki są lekko chrupiące i pikantne będą zimą doskonałym dodatkiem do sałatek, mięs, lub jako element dekoracyjny. Są też doskonałą szybką przekąską.
Obcinamy liście i ogonki z rzodkiewek, i bardzo dokładnie myjemy. Za pomocą wykałaczki nakłuwamy rzodkiewki na wylot 2-3 razy.
Wodę gotujemy z cukrem, solą, i przyprawami, na koniec dodajemy ocet.
Rzodkiewki wkładamy do słoików, co jakiś czas przekładając plasterkami papryczki chili. Zalewamy przestudzoną zalewą
Zakręcamy słoiki i pasteryzujemy około 15 minut
Wspaniała wiosenna, lekka i smaczna przekąska z rzodkiewek nadziewanych past...
Odsłon: 2104
Zapiekanka z mięsem mielonym i cukinią to super pomysł na obiad. Robię ją bar...
Odsłon: 505
Chcesz przygotować zdrowszą wersję ketchupu? W lecie chętnie po niego sięgamy...
Odsłon: 355
Sałatka Waldorf czyli klasyka kuchni amerykańskiej. Nazwa pochodzi od hotelu...
Odsłon: 305
Placki z cukinii to niezwykle smaczna propozycja na lekki, pożywny obiad. Sta...
Odsłon: 4876
Wieprzowina pieczona długo w niskiej temperaturze jest soczysta, aromatyczna...
Odsłon: 320
Zapiekanka z mięsem mielonym i cukinią to super pomysł na obiad. Robię ją bar...
Odsłon: 505
Chcesz przygotować zdrowszą wersję ketchupu? W lecie chętnie po niego sięgamy...
Odsłon: 355
Sałatka Waldorf czyli klasyka kuchni amerykańskiej. Nazwa pochodzi od hotelu...
Odsłon: 305
Placki z cukinii to niezwykle smaczna propozycja na lekki, pożywny obiad. Sta...
Odsłon: 4876
Wieprzowina pieczona długo w niskiej temperaturze jest soczysta, aromatyczna...
Odsłon: 320
Składniki
Obcinamy liście i ogonki z rzodkiewek, i bardzo dokładnie myjemy. Za pomocą wykałaczki nakłuwamy rzodkiewki na wylot 2-3 razy.
Wodę gotujemy z cukrem, solą, i przyprawami, na koniec dodajemy ocet.
Rzodkiewki wkładamy do słoików, co jakiś czas przekładając plasterkami papryczki chili. Zalewamy przestudzoną zalewą
Zakręcamy słoiki i pasteryzujemy około 15 minut
Przepisy Przetwory
Przetwory
Maliny w syropie
Przetwory
Marynowane plasterki z ogórków w zalewie octowej.
Przetwory
Keczup z cukinii
Przetwory
Cukinia z miodem i rozmarynem na zimę do słoików
Maliny w syropie
Można go dodać do zimowej herbaty, sprawdzi się również jako dodatek do naleś...
Odsłon: 54
Marynowane plasterki z ogórków w zalewie octowej.
Bardzo smaczne, marynowane w zalewie octowej, plasterki z ogórków, smakują ja...
Odsłon: 446