Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Marynowane rzodkiewki są lekko chrupiące i pikantne będą zimą doskonałym dodatkiem do sałatek, mięs, lub jako element dekoracyjny. Są też doskonałą szybką przekąską.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13955
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1609
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15705
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6375
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13955
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1609
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15705
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6375
Składniki
Obcinamy liście i ogonki z rzodkiewek, i bardzo dokładnie myjemy. Za pomocą wykałaczki nakłuwamy rzodkiewki na wylot 2-3 razy.
Wodę gotujemy z cukrem, solą, i przyprawami, na koniec dodajemy ocet.
Rzodkiewki wkładamy do słoików, co jakiś czas przekładając plasterkami papryczki chili. Zalewamy przestudzoną zalewą
Zakręcamy słoiki i pasteryzujemy około 15 minut