Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Marynowane rzodkiewki są lekko chrupiące i pikantne będą zimą doskonałym dodatkiem do sałatek, mięs, lub jako element dekoracyjny. Są też doskonałą szybką przekąską.
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19835
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 481
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 481
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6890
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242777
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19835
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 481
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 481
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6890
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242777
Składniki
Obcinamy liście i ogonki z rzodkiewek, i bardzo dokładnie myjemy. Za pomocą wykałaczki nakłuwamy rzodkiewki na wylot 2-3 razy.
Wodę gotujemy z cukrem, solą, i przyprawami, na koniec dodajemy ocet.
Rzodkiewki wkładamy do słoików, co jakiś czas przekładając plasterkami papryczki chili. Zalewamy przestudzoną zalewą
Zakręcamy słoiki i pasteryzujemy około 15 minut