Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Marynowane rzodkiewki są lekko chrupiące i pikantne będą zimą doskonałym dodatkiem do sałatek, mięs, lub jako element dekoracyjny. Są też doskonałą szybką przekąską.
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 6905
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 358
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13404
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2683
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 6905
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 358
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13404
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2683
Składniki
Obcinamy liście i ogonki z rzodkiewek, i bardzo dokładnie myjemy. Za pomocą wykałaczki nakłuwamy rzodkiewki na wylot 2-3 razy.
Wodę gotujemy z cukrem, solą, i przyprawami, na koniec dodajemy ocet.
Rzodkiewki wkładamy do słoików, co jakiś czas przekładając plasterkami papryczki chili. Zalewamy przestudzoną zalewą
Zakręcamy słoiki i pasteryzujemy około 15 minut