Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki czosnek sprawdzi się do kanapek, sałatek czy innych dań. Aromatyczna oliwa, w której się marynuje, również. Używam do sosów, makaronów, past kanapkowych.
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 881
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1794
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6325
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 881
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1794
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6325
Składniki
Czosnek dzielimy na ząbki i obieramy, odcinamy końcówkę. Obrane ząbki przekładamy do słoiczków. Do każdego słoiczka wsypujemy płaską łyżkę ziół prowansalskich i wypełniamy oliwą lub olejem. Na wierzch wlewamy po 1 łyżce octu. Wycieramy gwinty i przykrywki, zakręcamy. Pasteryzujemy około 20-25 minut. Wystudzone przechowujemy w ciemnym miejscu.