Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki czosnek sprawdzi się do kanapek, sałatek czy innych dań. Aromatyczna oliwa, w której się marynuje, również. Używam do sosów, makaronów, past kanapkowych.
Potrawka toskańska to łatwy i szybki obiad w dni powszednie, który można przy...
Odsłon: 1729
Kto nie lubi gulaszu z wieprzowego lub wołowego? Chyba każdy oprócz wegetaria...
Odsłon: 7
Smaczna, szybka w wykonaniu przystawka na imprezy i spotkania towarzyskie.
Odsłon: 207
Potrawka toskańska to łatwy i szybki obiad w dni powszednie, który można przy...
Odsłon: 1729
Kto nie lubi gulaszu z wieprzowego lub wołowego? Chyba każdy oprócz wegetaria...
Odsłon: 7
Smaczna, szybka w wykonaniu przystawka na imprezy i spotkania towarzyskie.
Odsłon: 207
Składniki
Czosnek dzielimy na ząbki i obieramy, odcinamy końcówkę. Obrane ząbki przekładamy do słoiczków. Do każdego słoiczka wsypujemy płaską łyżkę ziół prowansalskich i wypełniamy oliwą lub olejem. Na wierzch wlewamy po 1 łyżce octu. Wycieramy gwinty i przykrywki, zakręcamy. Pasteryzujemy około 20-25 minut. Wystudzone przechowujemy w ciemnym miejscu.