Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki czosnek sprawdzi się do kanapek, sałatek czy innych dań. Aromatyczna oliwa, w której się marynuje, również. Używam do sosów, makaronów, past kanapkowych.
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 340
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4441
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1872
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3657
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 31641
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 340
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4441
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1872
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3657
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 31641
Składniki
Czosnek dzielimy na ząbki i obieramy, odcinamy końcówkę. Obrane ząbki przekładamy do słoiczków. Do każdego słoiczka wsypujemy płaską łyżkę ziół prowansalskich i wypełniamy oliwą lub olejem. Na wierzch wlewamy po 1 łyżce octu. Wycieramy gwinty i przykrywki, zakręcamy. Pasteryzujemy około 20-25 minut. Wystudzone przechowujemy w ciemnym miejscu.