Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Marynowane w zalewie octowej papryki żółte i czerwone. Takie marynowane papryki są idealne jako dodatek do dań obiadowych jak i do kanapek.
Zabielenie zupy serkiem topionym świetnie podkreśla smak fasolki a i osoby z...
Odsłon: 114
Przepis dnia
Wspaniała, aromatyczna i wilgotna cytrynowa babka z cukinią powstała przy oka...
Odsłon: 595
Idealne na śniadanie lub podwieczorek
Odsłon: 522
Zabielenie zupy serkiem topionym świetnie podkreśla smak fasolki a i osoby z...
Odsłon: 114
Przepis dnia
Wspaniała, aromatyczna i wilgotna cytrynowa babka z cukinią powstała przy oka...
Odsłon: 595
Idealne na śniadanie lub podwieczorek
Odsłon: 522
Składniki
Zagotować wodę z solą, octem i cukrem. Na 1 litr wody daję 1,5 łyżki soli i 2 łyżki cukru. Zalewę przygotowujemy do swojego smaku. Paprykę dokładnie umyć, usunąć gniazda nasienne, opłukać wewnątrz i pokroić w paski. Do każdego słoika włożyć listki laurowe, ziarna ziela angielskiego i wsypać pół łyżeczki gorczycy. Następnie ułożyć do słoików pokrojoną paprykę, na przemian, czerwoną i żółtą. Zalewamy gorącą zalewą aż składniki będą przykryte i dokładnie zakręcamy wieczka. Słoiki z zawartością wkładamy do dużego gara, wypełnionego ciepłą wodą do 3/4 wysokości słoików. Pasteryzujemy 10 minut od momentu zagotowania wody. Słoiki ostrożnie wyjmujemy, odwracamy do góry dnem i pozostawiamy w tej pozycji do ostudzenia. Ostudzone słoiki przenosimy do piwnicy lub spiżarni. Smacznego !!!