Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lubimy maślaki marynowane. Służą nam jako dodatek do obiadu, kolacji lub sosu tatarskiego. Zalewę octową przygotowuję w proporcji 1:3 z dodatkiem liścia laurowego, gorczycy i cebuli.
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37408
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 58
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 132
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 119
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37408
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 58
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 132
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 119
Składniki
1. Maślaki bezpośrednio po zbiorze oczyszczam z trawy i innych zanieczyszczeń a nóżki obieram z błonki.
2. Gotuję wodę z solą i cebulą (krążki).
3. Maślaki duże kroję na 4-5 części. Wrzucam maślaki do gotującej wody i obgotowuję ok. 5 min.
4. Grzyby wyrzucam na sito.
5. Przygotowuję zalewę: woda 3cz. + ocet spirytusowy 1 cz. + gorczyca, liść , cebula w krążki.
6. Maślaki przekładam do słoika wypełniając go w ok. 2/3.
7. Zalewam gorącą zalewą .
8. Zamykam słoiki i odstawiam do ostygnięcia.