Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lubimy maślaki marynowane. Służą nam jako dodatek do obiadu, kolacji lub sosu tatarskiego. Zalewę octową przygotowuję w proporcji 1:3 z dodatkiem liścia laurowego, gorczycy i cebuli.
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 4970
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 290
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13380
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2661
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 4970
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 290
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13380
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2661
Składniki
1. Maślaki bezpośrednio po zbiorze oczyszczam z trawy i innych zanieczyszczeń a nóżki obieram z błonki.
2. Gotuję wodę z solą i cebulą (krążki).
3. Maślaki duże kroję na 4-5 części. Wrzucam maślaki do gotującej wody i obgotowuję ok. 5 min.
4. Grzyby wyrzucam na sito.
5. Przygotowuję zalewę: woda 3cz. + ocet spirytusowy 1 cz. + gorczyca, liść , cebula w krążki.
6. Maślaki przekładam do słoika wypełniając go w ok. 2/3.
7. Zalewam gorącą zalewą .
8. Zamykam słoiki i odstawiam do ostygnięcia.