Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lubimy maślaki marynowane. Służą nam jako dodatek do obiadu, kolacji lub sosu tatarskiego. Zalewę octową przygotowuję w proporcji 1:3 z dodatkiem liścia laurowego, gorczycy i cebuli.
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 3802
Zaznaczam,że nie jest to klasyczna wersja zapiekanki rybnej, jaką znam z Angl...
Odsłon: 549
Przepis na chrupiącą pieczeń wieprzową wraz z dodatkiem drogocennej w witamin...
Odsłon: 120
Prosta , szybka i smaczna sałatka, którą możemy podać jako dodatek do obiadu...
Odsłon: 61
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 3802
Zaznaczam,że nie jest to klasyczna wersja zapiekanki rybnej, jaką znam z Angl...
Odsłon: 549
Przepis na chrupiącą pieczeń wieprzową wraz z dodatkiem drogocennej w witamin...
Odsłon: 120
Prosta , szybka i smaczna sałatka, którą możemy podać jako dodatek do obiadu...
Odsłon: 61
Składniki
1. Maślaki bezpośrednio po zbiorze oczyszczam z trawy i innych zanieczyszczeń a nóżki obieram z błonki.
2. Gotuję wodę z solą i cebulą (krążki).
3. Maślaki duże kroję na 4-5 części. Wrzucam maślaki do gotującej wody i obgotowuję ok. 5 min.
4. Grzyby wyrzucam na sito.
5. Przygotowuję zalewę: woda 3cz. + ocet spirytusowy 1 cz. + gorczyca, liść , cebula w krążki.
6. Maślaki przekładam do słoika wypełniając go w ok. 2/3.
7. Zalewam gorącą zalewą .
8. Zamykam słoiki i odstawiam do ostygnięcia.