Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne maślaki w zalewie octowej. Doskonały dodatek do kanapek, składnik sałatek lub sosu tatarskiego.
Na dzisiejszy obiad proponuję filet z dorsza w sosie orzechowym. Dorsz jest b...
Odsłon: 24
Szukasz oryginalnego przepisu na karnawałowe pączki? Zainspiruj się przepisem...
Odsłon: 4381
Przepis na mini pączki serowe, proste i szybkie do zrobienia. Pączki mięciutk...
Odsłon: 658
Jak karnawał to i pysznych faworków czy Paczków nie może zabraknąć Dzis przy...
Odsłon: 205
Roladki z udek kurczaka to eleganckie i aromatyczne danie, które świetnie spr...
Odsłon: 2056
Na dzisiejszy obiad proponuję filet z dorsza w sosie orzechowym. Dorsz jest b...
Odsłon: 24
Szukasz oryginalnego przepisu na karnawałowe pączki? Zainspiruj się przepisem...
Odsłon: 4381
Przepis na mini pączki serowe, proste i szybkie do zrobienia. Pączki mięciutk...
Odsłon: 658
Jak karnawał to i pysznych faworków czy Paczków nie może zabraknąć Dzis przy...
Odsłon: 205
Roladki z udek kurczaka to eleganckie i aromatyczne danie, które świetnie spr...
Odsłon: 2056
Składniki
Maślaki oczyszczamy i obieramy ze skórki. Większe okazy możemy przekroić, mniejsze pozostawiamy w całości. Grzyby wrzucamy do wrzątku z dodatkiem soli i soku z cytryny - wody powinno być ok 1 cm ponad poziom maślaków. Gotujemy na małym ogniu 7-10 min. Odcedzamy. Wszystkie składniki zalewy zagotowujemy, wrzucamy maślaki i gotujemy na małym ogniu ok. 5 min. Do każdego słoika wkładamy plaster cebuli a następnie napełniamy maślakami wraz z zalewą, w której się gotowały. Słoiki zakręcamy i pasteryzujemy 10 min.