Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne maślaki w zalewie octowej. Doskonały dodatek do kanapek, składnik sałatek lub sosu tatarskiego.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5913
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8996
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8292
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5681
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5913
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8996
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8292
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5681
Składniki
Maślaki oczyszczamy i obieramy ze skórki. Większe okazy możemy przekroić, mniejsze pozostawiamy w całości. Grzyby wrzucamy do wrzątku z dodatkiem soli i soku z cytryny - wody powinno być ok 1 cm ponad poziom maślaków. Gotujemy na małym ogniu 7-10 min. Odcedzamy. Wszystkie składniki zalewy zagotowujemy, wrzucamy maślaki i gotujemy na małym ogniu ok. 5 min. Do każdego słoika wkładamy plaster cebuli a następnie napełniamy maślakami wraz z zalewą, w której się gotowały. Słoiki zakręcamy i pasteryzujemy 10 min.