Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne maślaki w zalewie octowej. Doskonały dodatek do kanapek, składnik sałatek lub sosu tatarskiego.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10677
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4798
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 903
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9109
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1349
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10677
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4798
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 903
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9109
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1349
Składniki
Maślaki oczyszczamy i obieramy ze skórki. Większe okazy możemy przekroić, mniejsze pozostawiamy w całości. Grzyby wrzucamy do wrzątku z dodatkiem soli i soku z cytryny - wody powinno być ok 1 cm ponad poziom maślaków. Gotujemy na małym ogniu 7-10 min. Odcedzamy. Wszystkie składniki zalewy zagotowujemy, wrzucamy maślaki i gotujemy na małym ogniu ok. 5 min. Do każdego słoika wkładamy plaster cebuli a następnie napełniamy maślakami wraz z zalewą, w której się gotowały. Słoiki zakręcamy i pasteryzujemy 10 min.