Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne masło orzechowe do smarowania pieczywa, deserów, ciast i ciastek, a nawet smażenia!!
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34890
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 16363
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34890
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 16363
Składniki
Orzeszki ziemne zmielić w robocie, ewentualnie pokruszyć za pomocą wałka.
Chałwę przełożyć do miski i rozdrobnić widelcem.
Masło bardzo powoli rozpuścić na bardzo małym ogniu.
Do chałwy dodać orzechy, masło i cukier, wszystko dokładnie wymieszać. Masło nakładać do słoików, ugniatając. Przechowywać w lodówce.