Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne masło orzechowe do smarowania pieczywa, deserów, ciast i ciastek, a nawet smażenia!!
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1342
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1800
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 277
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 599
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1342
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1800
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 277
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 599
Składniki
Orzeszki ziemne zmielić w robocie, ewentualnie pokruszyć za pomocą wałka.
Chałwę przełożyć do miski i rozdrobnić widelcem.
Masło bardzo powoli rozpuścić na bardzo małym ogniu.
Do chałwy dodać orzechy, masło i cukier, wszystko dokładnie wymieszać. Masło nakładać do słoików, ugniatając. Przechowywać w lodówce.