Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe masło z orzechów włoskich. Doskonały dodatek do pieczywa, naleśników, ciast i deserów. Można podjadać je również łyżeczką prosto ze słoika. Koniecznie wypróbujcie ten przepis!
blender
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326877
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12154
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 17091
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326877
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12154
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 17091
Składniki
Blachę piekarnika wyściel papierem do pieczenia. Piekarnik rozgrzej do 180 stopni. Łuskane orzechy rozsyp po całej powierzchni blachy i wstaw do pieca na około 20 minut. Pilnuj, żeby orzechy się nie przypiekły od góry.
Uprażone orzechy wyciągnij z piekarnika i odstaw do całkowitego wystudzenia.
Wystudzone orzechy przesyp do blendera kielichowego. Dodaj sól. Składniki zmiksuj na gładki krem.
Gotowe masło orzechowe z orzechów włoskich przełóż do słoiczka. Przechowuj w lodówce nawet do kilku miesięcy.