Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe masło z orzechów włoskich. Doskonały dodatek do pieczywa, naleśników, ciast i deserów. Można podjadać je również łyżeczką prosto ze słoika. Koniecznie wypróbujcie ten przepis!
blender
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 1299
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1750
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 9074
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 1299
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1750
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 9074
Składniki
Blachę piekarnika wyściel papierem do pieczenia. Piekarnik rozgrzej do 180 stopni. Łuskane orzechy rozsyp po całej powierzchni blachy i wstaw do pieca na około 20 minut. Pilnuj, żeby orzechy się nie przypiekły od góry.
Uprażone orzechy wyciągnij z piekarnika i odstaw do całkowitego wystudzenia.
Wystudzone orzechy przesyp do blendera kielichowego. Dodaj sól. Składniki zmiksuj na gładki krem.
Gotowe masło orzechowe z orzechów włoskich przełóż do słoiczka. Przechowuj w lodówce nawet do kilku miesięcy.