Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5962
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 761
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 823
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5962
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 761
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 823
Składniki
Miąższ melona pokroić w kostkę lub specjalną łyżeczką wyciąć kulki i ułożyć w słoikach. Przyrządzić zalewę : Zagotować ocet z białym winem ,miodem ,cukrem ,wodą ,pokrojoną w plasterki papryczką chilli ,obranym i posiekanym imbirem ,cynamonem ,zielem angielskim ,pieprzem i solą. Gorącą marynatą zalać melony w słoiku. Szczelnie zakręcić i pasteryzować 20 min w temperaturze 90 stopni.