Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 887
Połączenie polskich faworków (chrustu) i hiszpańskich churrosów – cienkie, sm...
Odsłon: 88
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 887
Połączenie polskich faworków (chrustu) i hiszpańskich churrosów – cienkie, sm...
Odsłon: 88
Składniki
Miąższ melona pokroić w kostkę lub specjalną łyżeczką wyciąć kulki i ułożyć w słoikach. Przyrządzić zalewę : Zagotować ocet z białym winem ,miodem ,cukrem ,wodą ,pokrojoną w plasterki papryczką chilli ,obranym i posiekanym imbirem ,cynamonem ,zielem angielskim ,pieprzem i solą. Gorącą marynatą zalać melony w słoiku. Szczelnie zakręcić i pasteryzować 20 min w temperaturze 90 stopni.