Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 125
Szybkie, łatwe, sycące i smaczne danie.
Odsłon: 460
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 125
Szybkie, łatwe, sycące i smaczne danie.
Odsłon: 460
Składniki
Miąższ melona pokroić w kostkę lub specjalną łyżeczką wyciąć kulki i ułożyć w słoikach. Przyrządzić zalewę : Zagotować ocet z białym winem ,miodem ,cukrem ,wodą ,pokrojoną w plasterki papryczką chilli ,obranym i posiekanym imbirem ,cynamonem ,zielem angielskim ,pieprzem i solą. Gorącą marynatą zalać melony w słoiku. Szczelnie zakręcić i pasteryzować 20 min w temperaturze 90 stopni.