Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna mielonka wieprzowa o smaku tyrolskiej, idealna do kanapek.
maszynka do mielenia z sitkiem szarpak, słoiczki 350 ml
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 18
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 54
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 88
Na wstępie zachwalę nie samo danie, lecz wolnowar, który jest nie tylko wybaw...
Odsłon: 25
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 61
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 18
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 54
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 88
Na wstępie zachwalę nie samo danie, lecz wolnowar, który jest nie tylko wybaw...
Odsłon: 25
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 61
Składniki
Mięsa przepuszczamy przez szarpak, dodajemy sól peklową, pieprz, czosnek i dokładnie wyrabiamy do odpowiedniej kleistości. Wyrobioną masę mięsną przykrywamy i wstawiamy do lodówki na 24 godziny. Po 24 godzinach dodajemy do masy mięsnej przyprawę do tyrolskiej i skrobię ziemniaczaną z wodą. Wszystko jeszcze raz dobrze wyrabiamy. Wyrobioną masą mięsną napełniamy wcześniej przygotowane słoiczki. Napełnione słoiczki zamykamy i pasteryzujemy 70 minut w temperaturze 80 stopni Celsjusza. Zapasteryzowane słoiczki studzimy i ostudzone przechowujemy w lodówce. Smacznego !!!