Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna mielonka wieprzowa o smaku tyrolskiej, idealna do kanapek.
maszynka do mielenia z sitkiem szarpak, słoiczki 350 ml
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10723
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4810
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 926
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9159
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1354
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10723
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4810
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 926
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9159
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1354
Składniki
Mięsa przepuszczamy przez szarpak, dodajemy sól peklową, pieprz, czosnek i dokładnie wyrabiamy do odpowiedniej kleistości. Wyrobioną masę mięsną przykrywamy i wstawiamy do lodówki na 24 godziny. Po 24 godzinach dodajemy do masy mięsnej przyprawę do tyrolskiej i skrobię ziemniaczaną z wodą. Wszystko jeszcze raz dobrze wyrabiamy. Wyrobioną masą mięsną napełniamy wcześniej przygotowane słoiczki. Napełnione słoiczki zamykamy i pasteryzujemy 70 minut w temperaturze 80 stopni Celsjusza. Zapasteryzowane słoiczki studzimy i ostudzone przechowujemy w lodówce. Smacznego !!!