Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna mielonka wieprzowa o smaku tyrolskiej, idealna do kanapek.
maszynka do mielenia z sitkiem szarpak, słoiczki 350 ml
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 1447
Miałam trzy podejścia do tematu, zanim w airfryerze powstała wreszcie idealna...
Odsłon: 212
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 1447
Miałam trzy podejścia do tematu, zanim w airfryerze powstała wreszcie idealna...
Odsłon: 212
Składniki
Mięsa przepuszczamy przez szarpak, dodajemy sól peklową, pieprz, czosnek i dokładnie wyrabiamy do odpowiedniej kleistości. Wyrobioną masę mięsną przykrywamy i wstawiamy do lodówki na 24 godziny. Po 24 godzinach dodajemy do masy mięsnej przyprawę do tyrolskiej i skrobię ziemniaczaną z wodą. Wszystko jeszcze raz dobrze wyrabiamy. Wyrobioną masą mięsną napełniamy wcześniej przygotowane słoiczki. Napełnione słoiczki zamykamy i pasteryzujemy 70 minut w temperaturze 80 stopni Celsjusza. Zapasteryzowane słoiczki studzimy i ostudzone przechowujemy w lodówce. Smacznego !!!