Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna mielonka wieprzowa o smaku tyrolskiej, idealna do kanapek.
maszynka do mielenia z sitkiem szarpak, słoiczki 350 ml
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 933
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4559
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1189
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 530
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 933
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4559
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1189
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 530
Składniki
Mięsa przepuszczamy przez szarpak, dodajemy sól peklową, pieprz, czosnek i dokładnie wyrabiamy do odpowiedniej kleistości. Wyrobioną masę mięsną przykrywamy i wstawiamy do lodówki na 24 godziny. Po 24 godzinach dodajemy do masy mięsnej przyprawę do tyrolskiej i skrobię ziemniaczaną z wodą. Wszystko jeszcze raz dobrze wyrabiamy. Wyrobioną masą mięsną napełniamy wcześniej przygotowane słoiczki. Napełnione słoiczki zamykamy i pasteryzujemy 70 minut w temperaturze 80 stopni Celsjusza. Zapasteryzowane słoiczki studzimy i ostudzone przechowujemy w lodówce. Smacznego !!!