Najlepsze domowe. Zabieramy na wakacje.
Mięso w słoikach - wakacyjna konserwa
Składniki
- 8 udek z kurczaka
- filet z kurczaka ( podwójny )
- przyprawa staropolska do kurczaka ( 10 g )
- 1 łyżeczka soli peklowej
- 2 łyżki żelatyny
- sól i pieprz do smaku
Składniki
- 8 udek z kurczaka
- filet z kurczaka ( podwójny )
- przyprawa staropolska do kurczaka ( 10 g )
- 1 łyżeczka soli peklowej
- 2 łyżki żelatyny
- sól i pieprz do smaku

Etapy przygotowania
Mięso dokładnie umyć. Oddzielić od kości. Wszystko pokroić w drobne kawałki. Dodać przyprawę, sól peklową, żelatynę, sól i pieprz do smaku. Wszystko dokładnie wymieszać. Mięso nałożyć do wyparzonych słoiczków ( 3/4 wysokości ) i dokładnie zakręcić. Tak przygotowane słoiki pasteryzować 1 godzinę. Pozostawić do całkowitego wystudzenia i powtórzyć czynność. Po wystudzeniu są gotowe. Smacznego
Przepis w Waszym wykonaniu (2)


Komentarze do przepisu (1)
Ostatnio komentowane przepisy

Najlepsze domowe. Pachnące masełkiem, dlatego nie ma potrzeby dodawania olejk...
Odsłon: 516

Polecam. Sprawdziłam. To jest dobre. Syci i odżywia.
- Impreza
- Do pracy
- Polska
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Bez cukru
- Dietetyczne
- Wegetariańskie
- Kasze i ryż
- Gryczana
- Warzywa
- Nabiał
- Grzyby
- Przyprawy
- Czosnek
- Kolendra
- Majeranek
- Płatki
- Dla zdrowia
Odsłon: 2552

Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 1791

Polecam na kolację.
- Wielkanoc
- Impreza
- Do pracy
- Polska
- Wegetariańskie
- Warzywa
- Ziemniaki
- Nabiał
- Jajka
- Ryby
- Tuńczyk
- Przyprawy
- Placki
- Bułki
- Dla zdrowia
Odsłon: 408
Ostatnio komentowane przepisy

Najlepsze domowe. Pachnące masełkiem, dlatego nie ma potrzeby dodawania olejk...
Odsłon: 516

Polecam. Sprawdziłam. To jest dobre. Syci i odżywia.
- Impreza
- Do pracy
- Polska
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Bez cukru
- Dietetyczne
- Wegetariańskie
- Kasze i ryż
- Gryczana
- Warzywa
- Nabiał
- Grzyby
- Przyprawy
- Czosnek
- Kolendra
- Majeranek
- Płatki
- Dla zdrowia
Odsłon: 2552

Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 1791

Polecam na kolację.
- Wielkanoc
- Impreza
- Do pracy
- Polska
- Wegetariańskie
- Warzywa
- Ziemniaki
- Nabiał
- Jajka
- Ryby
- Tuńczyk
- Przyprawy
- Placki
- Bułki
- Dla zdrowia
Odsłon: 408



Składniki
- 8 udek z kurczaka
- filet z kurczaka ( podwójny )
- przyprawa staropolska do kurczaka ( 10 g )
- 1 łyżeczka soli peklowej
- 2 łyżki żelatyny
- sól i pieprz do smaku
Mięso dokładnie umyć. Oddzielić od kości. Wszystko pokroić w drobne kawałki. Dodać przyprawę, sól peklową, żelatynę, sól i pieprz do smaku. Wszystko dokładnie wymieszać. Mięso nałożyć do wyparzonych słoiczków ( 3/4 wysokości ) i dokładnie zakręcić. Tak przygotowane słoiki pasteryzować 1 godzinę. Pozostawić do całkowitego wystudzenia i powtórzyć czynność. Po wystudzeniu są gotowe. Smacznego