Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Warto w pełni wykorzystać sezon ogórkowy i przygotować mizerię w słoikach na zimę. Przepis obejmuje dodanie dużej ilości koperku, ale można dodać kilka gałązek do smaku lub całkowicie go wyeliminować. Gotową mizerię możesz podać bezpośrednio ze słoika na talerz lub wymieszać ze śmietaną i dopiero wtedy serwować.
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5358
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1705
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5227
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1736
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5358
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1705
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5227
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1736
Składniki
Umieść w garnku wszystkie składniki zalewy, w międzyczasie wymieszaj, by cukier się rozpuścił i zagotuj, a następnie wystudź.
Porządzenie wyszoruj ogórki. Jeśli nie są zerwane bezpośrednio z krzaczka, namocz je przez godzinę w zimnej wodzie. Następnie pokrój ogórki w cienkie plasterki (za pomocą noża lub szatkownicy). Nie obieraj ogórków ze skórki, a lepiej zachowają chrupkość. Obierz cebulę z łupin i pokrój w półplasterki. Wszystkie warzywa przełóż do dużej miski, zasyp solą, dodaj świeżo starty koperek, przemieszaj i odstaw na 4 godziny.
Po tym czasie napełniaj słoiki, odciśniętymi z soku ogórkami z cebulą i koperkiem, a następnie zalewaj zimną zalewą. Pasteryzuj słoiki przez 5-7 minut od zagotowania i odstaw do pełnego przestygnięcia. Mizerię można przechowywać przez całą zimę. Przed podaniem należy odlać ogórki z zalewy i dopiero wtedy dodać śmietanę.