Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiejszą propozycją jest cukinia w zalewie słodko - kwaśnej, przepis mam od wielu wielu lat i nikt się na nim nie zawiódł. Zaciekawił was pomysł więc zapraszam na blog kuchnia domowa agi gdzie już czeka szczegółowy opis - przepis wraz ze zdjęciami
Przepis dnia
Jeśli poszukujesz pomysłu na danie, które jest szybkie w przygotowaniu, smacz...
Odsłon: 7737
Sałatka na różne okazje.
Odsłon: 35
Jeśli szukasz prostego, a zarazem eleganckiego pomysłu na przekąskę, te krake...
Odsłon: 196
Przepis dnia
Jeśli poszukujesz pomysłu na danie, które jest szybkie w przygotowaniu, smacz...
Odsłon: 7737
Sałatka na różne okazje.
Odsłon: 35
Jeśli szukasz prostego, a zarazem eleganckiego pomysłu na przekąskę, te krake...
Odsłon: 196
Składniki
Przygotować cukinię pokroić ją dowolnie czyszcząc środki, odstawić i przygotować słoiki wkładając do nich wszystkie dodatki opisane w opisie
Do przygotowanych słoików powkładać ciasno przygotowaną cukinię dodać ziela oraz liść i zalać ostygniętą zalewą po sam wierzch szczelnie zakręcić
Przygotowane wstawić do garnka zalać wodą prawie pod pokrywkę i zagotować po zagotowaniu zmniejszyć ogień i pasteryzować przez 15 minut, po wyznaczonym czasie pozostawić do ostygnięcia
Gotową cukinie przechowywać w ciemnym miejscu w sam raz na zimę do dań głównych czy kanapek