Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiejszą propozycją jest cukinia w zalewie słodko - kwaśnej, przepis mam od wielu wielu lat i nikt się na nim nie zawiódł. Zaciekawił was pomysł więc zapraszam na blog kuchnia domowa agi gdzie już czeka szczegółowy opis - przepis wraz ze zdjęciami
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2648
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 4597
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 102176
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6527
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2648
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 4597
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 102176
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6527
Składniki
Przygotować cukinię pokroić ją dowolnie czyszcząc środki, odstawić i przygotować słoiki wkładając do nich wszystkie dodatki opisane w opisie
Do przygotowanych słoików powkładać ciasno przygotowaną cukinię dodać ziela oraz liść i zalać ostygniętą zalewą po sam wierzch szczelnie zakręcić
Przygotowane wstawić do garnka zalać wodą prawie pod pokrywkę i zagotować po zagotowaniu zmniejszyć ogień i pasteryzować przez 15 minut, po wyznaczonym czasie pozostawić do ostygnięcia
Gotową cukinie przechowywać w ciemnym miejscu w sam raz na zimę do dań głównych czy kanapek