Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiejszą propozycją jest cukinia w zalewie słodko - kwaśnej, przepis mam od wielu wielu lat i nikt się na nim nie zawiódł. Zaciekawił was pomysł więc zapraszam na blog kuchnia domowa agi gdzie już czeka szczegółowy opis - przepis wraz ze zdjęciami
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 60
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 259
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 60
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 259
Składniki
Przygotować cukinię pokroić ją dowolnie czyszcząc środki, odstawić i przygotować słoiki wkładając do nich wszystkie dodatki opisane w opisie
Do przygotowanych słoików powkładać ciasno przygotowaną cukinię dodać ziela oraz liść i zalać ostygniętą zalewą po sam wierzch szczelnie zakręcić
Przygotowane wstawić do garnka zalać wodą prawie pod pokrywkę i zagotować po zagotowaniu zmniejszyć ogień i pasteryzować przez 15 minut, po wyznaczonym czasie pozostawić do ostygnięcia
Gotową cukinie przechowywać w ciemnym miejscu w sam raz na zimę do dań głównych czy kanapek