Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna ryba morska, usmażona, umieszczana w słoiku i zalana zalewą octową. Po ostudzeniu słoików z usmażoną rybą i po wstawieniu ich do lodówki, z zalewy robi się delikatna, bardzo smaczna galaretka.
patelnia do smażenia, słoiki,
Nie pytajcie dlaczego tak się nazywa, bo to w zasadzie jest mało istotne. Waż...
Odsłon: 315
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 9614
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 6026
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 2643
Nie pytajcie dlaczego tak się nazywa, bo to w zasadzie jest mało istotne. Waż...
Odsłon: 315
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 9614
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 6026
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 2643
Składniki
Ryby oczyścić, umyć i osuszyć, posolić, popieprzyć, obtoczyć w mące i smażyć na gorącym oleju na złoty kolor. Ostudzone wkładamy do słoja, wkładamy z zalewy cebulę, liść laurowy, ziele angielskie i zalewamy chłodną zalewą octową.
Wykonanie zalewy: Wlewamy ocet z wodą do garnczka, dodajemy pokrojoną cebulę w piórka, liście laurowe, 10-12 ziaren ziela angielskiego, 2 łyżeczki cukru i sól do smaku. Zagotowujemy, dodajemy żelatynę, mieszamy i czekamy aż ostygnie. Smacznego !!!