Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna ryba morska, usmażona, umieszczana w słoiku i zalana zalewą octową. Po ostudzeniu słoików z usmażoną rybą i po wstawieniu ich do lodówki, z zalewy robi się delikatna, bardzo smaczna galaretka.
patelnia do smażenia, słoiki,
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 17935
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 468
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 964
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 7450
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8837
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 17935
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 468
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 964
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 7450
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8837
Składniki
Ryby oczyścić, umyć i osuszyć, posolić, popieprzyć, obtoczyć w mące i smażyć na gorącym oleju na złoty kolor. Ostudzone wkładamy do słoja, wkładamy z zalewy cebulę, liść laurowy, ziele angielskie i zalewamy chłodną zalewą octową.
Wykonanie zalewy: Wlewamy ocet z wodą do garnczka, dodajemy pokrojoną cebulę w piórka, liście laurowe, 10-12 ziaren ziela angielskiego, 2 łyżeczki cukru i sól do smaku. Zagotowujemy, dodajemy żelatynę, mieszamy i czekamy aż ostygnie. Smacznego !!!